Social

Autorităţile locale rămân mobilizate pentru un nou val de ger

Potrivit prefectului Carmen Daniela Dan, judeţul Teleorman a trecut cu bine peste temperaturile foarte scăzute cu care s-a confruntat la sfârşitul anului 2014 şi în primele zile din 2015. De asemenea, referitor la perioada imediat următoare, prefectul judeţului Teleorman a declarat: „Am trecut cu bine peste temperaturile foarte scăzute din ultimele zile, dar ne aşteptăm iar la ger şi rămânem în acelaşi dispozitiv”.

Totodată, potrivit prefectului Carmen Daniela Dan, în judeţul Teleorman, cea mai vulnerabilă categorie socială în lunile cu temperaturi foarte scăzute este reprezentată de persoanele fără adăpost, în cazul acestora fiind necesare măsuri suplimentare de protecţie.

O altă categorie vulnerabilă este reprezentată de persoanele cu venituri foarte mici, fără posibilităţi de încălzire. Referitor la situaţia acestora, Carmen Daniela Dan a declarat: „Le-am cerut primarilor să facă o analiză a persoanelor fără posibilităţi întrucât ei ştiu cel mai bine situaţia lor”.

În judeţul Teleorman, de la debutul temperaturilor foarte scăzute, 20 de persoane din Roşiorii de Vede şi 10 persoane din Frumoasa au fost duse în adăposturile sociale. De asemenea, o persoană din Turnu Măgurele, care a prezentat degerături şi în cazul căreia s-a decis măsura amputării membrului cu probleme, a refuzat intervenţia. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.