Eveniment

Autoritățile județene pregătesc Maratonul Rapelului, pentru administarea celei de-a doua doze de ser persoanelor imunizate la Maratorul Vaccinării

Autoritățile județene pregătesc Maratonul Rapelului, eveniment dedicat administrării celei de-a doua doze de ser persoanelor imunizate la Maratorul Vaccinării care a avut loc cu două săptămâni în urmă. Evenimentul se va desfășura în perioada 4-5 iunie, tot în incinta Sălii Polivalente din Alexandria, iar persoanele care au primit, în perioada 14-16 mai, prima doză de ser, sunt așteptate pentru a primi a doua doză din vaccinul produs de Pfizer.

De menționat ar fi că, la Maratonul Rapelului, se vor putea vaccina și persoane cu prima doză, dacă nu reușesc să se imunizeze până atunci, prin celelalte metode avute la îndemână, respectiv centrele de vaccinare din județ (unde se pot vaccina cu Pfizer, Moderna sau AstraZeneca) sau medicii de familie înscriși în campanie (unde se pot vaccina cu Johnson&Johnson).

Serul cu care se va imuniza la Maratonul Rapelului este cel produs de compania farmaceutică Pfizer BioNTech, însă în cazul în care vor fi persoane care vor dori să se imunizeze cu alt tip de ser, acestea vor fi îndrumate către centrele de vaccinare unde este disponibil tipul de vaccin solicitat sau către medicii de familie, unde se pot vaccina cu serul Johnson&Johnson, a declarat Stelian Cristea, directorul DSP Teleorman.

1.860 de persoane au trecut pragul Sălii Polivalente din Alexandria, în cele trei zile în care a fost organizat Maratonul de vaccinare, potrivit cifrelor oficiale. 498 de persoane au mers să se vaccineze împotriva COVID-19 vineri, 14 mai, alte 582 s-au prezentat la centrul de vaccinare sâmbătă, 15 mai, în timp ce duminică, 16 mai, au mers la vaccinare 780 de persoane.

Autoritățile amintesc faptul că vaccinarea este gratuită și voluntară, iar informații oficiale despre vaccinare se găsesc pe platforma națională despre vaccinarea COVID-19 – Rovaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.