Eveniment

Autoritățile intensifică acțiunile de verificare a respectării măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19

Pompierii militari, împreună cu jandarmii, polițiștii, polițiștii locali, precum și reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, Agenției Naționale Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Inspectoratului Teritorial de Muncă Teleorman, au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, transmit reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Teleorman.

Astfel, în ultima zi din săptămână, controalele efectuate au vizat zonele aglomerate, centrele comerciale, piețele, târgurile și terasele, dar și mijloacele de transport în comun, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului coronavirus. Pompierii au participat la verificarea a 18 operatori economici, aplicând pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală 26 de sancțiuni contravenționale.

Autoritățile amintesc cetățenilor că cea mai importantă armă în combaterea pandemiei cu virusul SARS-CoV-2 este adoptarea unui comportament responsabil la nivel individual prin respectarea următoarelor măsuri de prevenție: purtarea măștii astfel încât atât nasul cât și gura să fie acoperite; igienizarea frecventă a mâinilor după contactul cu mediul extern și evitarea ducerii mâinilor la nas, gură și ochi fără spălare/dezinfectare în prealabil; evitarea locurilor aglomerate și păstrarea distanței de minim 2 metri față de persoanele din jurul nostru.

De asemenea, transmit autoritățile, astfel de acțiuni vor continua, zilnic, principalul scop fiind acela de creștere a gradului de siguranță a cetățenilor prin respectarea măsurilor de protecție adecvată împotriva virusului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.