Eveniment

Autoritățile avertizează: Toți cei care se întorc din zonele roșii trebuie să meargă direct în carantină; să nu intre în contact cu rudele

Sunt probleme de percepție a persoanelor care s-au întors din Italia, au intrat în casele lor, au venit în contact cu rudele, iar acum rudele trebuie să meargă cu ei în carantină, a explicat medicul epidemiolog Luminița Dumitrașcu, în conferința de presă ținută, azi după-amiază, la sediul Instituției Prefectului.

“Nu putem face nicio excepție, chiar dacă spre exemplu acum avem o persoană care este destul de bolnavă, am încercat să obțin rămânerea ei la domiciliu, nu este posibil. Este o strictețe foarte mare și am să explic și cum ne vom comporta față de ei în carantină. Cei care vin acasă începând de astăzi, după ora 13.30, nu trebuie să meargă acasă, sub nicio formă, ci direct în carantină. Dacă intră în contact cu rudele, vor merge automat și rudele în carantină, chiar dacă stau cu ei în casă două sau trei ore”, a explicat dr. Luminița Dumitrașcu.

În ceea ce privește cele zece persoane, cinci femei și cinci bărbați, care intră în carantină începând de marți seară, medicul epidemiolog Luminița Dumitrașcu a precizat că vor merge în Tabăra Dunărica de lângă Zimnicea, unde vor fi cazați, așa cum prevede legea, câte unul în cameră, vor primi mâncare și alte lucruri de care au nevoie în perioada în care vor fi carantinați și vor fi păziți de jandarmi.

Cel mai important este faptul că, deocamdată, din spusele autorităților, niciuna dintre cele zece persoane nu prezintă simptome specifice infecției cu coronavirus. Cu toate acestea, celor zece le vor fi prelevate probe pentru a fi trimise la Institutul Matei Balș, rezultatele testelor urmând să spulbere orice urmă de îndoială în ceea ce privește o eventuală infecție cu COVID-19. Mai mult, testele vor fi repetate în zilele 12 și 13 de carantină, după care oamenii vor merge la casele lor dacă rezultatele testelor rămân negative.

Pe lângă cei zece teleormăneni ce vor intra în carnatină, marți seară, autoritățile au sub supraveghere și cele șase persoane care au intrat în contact cu bătrânul de la Suceava, infectat cu virusul COVID-19, ale căror prime teste au fost negative, însă acestea vor fi repetate în zilele 12 și 13 de monitorizare.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.