Social

Autorecenzare / Dracea, Poroschia, Răsmirești au cel mai mare număr de chestionare completate; pe ultimul loc se află Crevenicu

Conform datelor transmise de Direcția Județeană de Statistică Teleorman, în intervalul 14 martie – 01 mai 2022, al perioadei de autorecenzare şi autorecenzare asistată pentru Recensământul Populaţiei şi al Locuinţelor runda 2021, au fost completate un număr de 119.920 chestionare la nivelul judeţului Teleorman (numărul de chestionare completate nu este egal cu numărul chestionarelor validate şi nici cu numărul de persoane recenzate). Dintre acestea, 34.358 chestionare au fost completate în mediul urban şi 85.562 în mediul rural. Din numărul total de chestionare completate, 99.179 chestionare au fost completate prin autorecenzare asistată de către recenzori, iar 20.741 chestionare au fost completate prin autorecenzare  directă, fără sprijin din partea recenzorilor.

Referitor la U.A.T.-urile care au realizat un grad foarte bun de autorecenzare şi autorecenzare asistată, se numără în ordine: Dracea, Poroschia, Răsmireşti, Crângu, Fântânele, Tigăneşti, Beciu, Gratia, Drăgăneşti de Vede, oraşul Zimnicea, Vedea şi Brânceni.

La polul opus, se situează, descrescător: Islaz, Peretu, Mavrodin, Plosca, Segarcea-Vale, Troianul, Balaci, Talpa şi Crevenicu.

Informaţii detaliate privind desfăşurarea RPL 2021, pot fi consultate pe www.recensamantromania.ro (site unde poate fi accesată platforma de autorecenzare). Tot aici a fost inclusă şi o secţiune de întrebări frecvente https://www.recensamant romania.ro/intrebari-frecvente/, grupate pe 11 categorii care explică termenii importanţi folosiţi în chestionarul de recensământ.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.