Sport

Au înnebunit aşa-zişii fotbalişti! – Încă un arbitru lovit pe terenul de fotbal, din nou la Scrioaştea

În fiecare etapă din acest sezon, la nivel judeţean, s-a consemnat un incident care să ducă la oprirea unui joc înainte de min. 90, din cauza lovirii arbitrilor. Deşi în ultimul timp sancţiunile au fost severe, amenzile foarte “usturătoare” la buzunar, iar toată lumea face apel la calm, la fairplay, în teren lucrurile stau cu totul altfel, astfel că numărul incidentelor care au dus la oprirea jocurilor creşte de la o săptămână la alta. Ultimul caz de violenţă pe terenurile teleormănene a avut loc la jocul Scrioaştea – Stejaru, joc disputat duminica trecut (Liga 6, etapa 7). Două echipe cu o rivalitate de tradiţie, care de-a lungul anilor au avut câteva “pete” pe blazon din cauza incidentelor, însă în ultima perioadă au lăsat senzaţia că s-au potolit.

Meciul respectiv s-a disputat echilibrat,  scorul era 1-1, când, la jumătatea reprizei secunde (min. 66), un jucător al gazdelor, nr. 18 (G. Peleaşă) cere un fault în apropierea careului oaspeţilor, însă arbitrul Marian grosu (din Buzescu), aproape de fază, lasă jocul să continue. Atât i-a trebuit celui care îşi spune jucător de fotbal din Scrioaştea, s-a repezit spre arbitru, bruscându-l cu ambele palme (l-a împins cu podul palmelor) şi l-a trântit la pământ! Scos din minţi, huliganul din teren a vrut să-şi continue numărul, însă a fost blocat de colegi şi de stafful echipei, iar când arbitrul şi-a revenit, a pus capăt jocului. “Fusese o fază banală, nici vorbă de fault, undeva aproape de careul oaspeţilor, era aproape de jucător şi i-am spus că continue, însă nu credeam că va veni spre mine şi va fec ceea ce a făcut. După ce m-am ridicat de la pământ, am fluierat finalul jocului, dar nu au mai fost incidente, cei de la gazde ne-au asigurat protecţia foarte bine”, a declarat despre incidentele respective arbitrul Grosu.

Cazul respectiv, care va fianalizat astăzi, la Comisia de disciplină a AJF Teleorman, probabil că va duce la o sancţiune severă pentru echipa în cauză, iar jocul se va omologa cu 3-0 pentru oaspeţi. Problema care se ridică este cu totul alta: au înnenbunit aşa-zişii fotbalişti din judeţ? Chiar nu se mai pot stăpâni şi nu pot fi stăpâniţi de oamenii din preajma echipelor? Poate că, dacă lucrurile vor sta la fel mai departe, ar trebui înăsprite pedepsele, iar comisia să nu mai dea dovadă de nici un fel de clemenţă cu huliganii din fotbal.

Bogdan Pană

One Comment

  1. Ion Popescu

    Bogdanelee,nu mai pune intrebari tampe,asa cum tu care scrii faci greseli de ortografie si esti platit pentru asta cei din teren nu au nici cultura nici educatie ,in schimb au bautura suficienta in organism si atunci cand nu le convine ceva „dau pe dinafara” si nu-i poate opri nimeni!Parerea dumitale ca ar trebui marite pedepsele nu prea are succes deoarece va mari numarul echipelor care nu pot sa le suporte si se vor retrage din campionat ceea ce nu cred ca ii convine celui care conduce fotbalul teleormanean ramanand fara obiectul muncii! El zice ca la altceva nu se pricepe si atunci ce va face,ajunge somer?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.