Social

Au început înscrierile pentru Programul Euro 200

calculatorProgramul Euro 200, derulat de Ministerul Educaţiei, prin care elevii şi studenţii care provin din familii cu venituri reduse pot obţine un ajutor pentru achiziţionarea unui calculator continuă şi anul acesta. Cei care doresc să obţină cei 200 de Euro pentru achiziţionarea unui calculator nou şi îndeplinesc condiţiile impuse de minister trebuie să depună o cerere la şcoala la care sunt înscrişi până cel târziu la data de 21 aprilie 2013.

Conform notei transmise de Ministerul Educaţiei Inspectoratului Şcolar Judeţean, beneficiarii acestui program sunt elevii şi studenţii învăţământului de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu venituri brute lunare de maximum 150 lei pe membru de familie, exclusiv beneficiarii unui calculator tip desktop, conform Ordonanţei de Urgenţă nr. 87/2008 (elevii de liceu care au primit calculatoare în noiembrie 2008).

Stabilirea numărului de beneficiari se va face în limita sumei alocate acestui program, sumă cuprinsă în bugetul Ministerului Educaţiei Naţionale, conform legislaţiei în vigoare.

Solicitanţii vor fi supuşi conform regulamentului unor anchete sociale, programate pentru perioada 19 aprilie-19 mai, data limită pentru afişarea listei cu beneficiarii fiind 1 iunie. Nemulţumiţii au la dispoziţie 5 zile după afişarea listei pentru a depune contestaţii, iar lista finală cu beneficiarii va fi afişată până pe 24 iunie, dată de la care pot fi ridicate bonurile valorice de 200 de euro. Data limită pentru ridicarea bonurilor valorice este 30 iulie, iar cea pentru achiziţionarea calculatoarelor 31 august, dată după care bonurile valorice îşi pierd valabilitatea.

Programul Euro 200 care se derulează anual din 2004 a suferit câteva modificări anul trecut, respectiv au fost introduse câteva criterii de departajare a elevilor consideraţi eligibili. Prioritate au avut copiii cu rezultate şcolare bune, precum şi cei care au înregistrat o frecvenţă bună la cursuri pe parcursul anului şcolar anterior. Anul trecut 574 de elevi şi studenţi teleormăneni au fost declaraţi beneficiari ai ajutorului în valoare de 200 de euro pentru achiziţionarea unui calculator. Până anul acesta au beneficiat de cei 200 de euro peste 8500 de elevi teleormăneni, cei mai mulţi în perioada 2006-2007. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.