Social

Au început înscrierile pentru posturile de inspector şcolar general adjunct şi director al CCD Teleorman

Monica DUMITRESCU

Ministerul Educaţiei organizează un nou concurs pentru ocuparea unei funcţii vacante de inspector şcolar general adjunct din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman şi a funcţiei vacante de director la Casa Corpului Didactic Teleorman, după ce la concursul organizat în acest sens, la începutul lunii iunie 2016, niciun candidat nu a promovat. Concursul se va desfăşura în perioada 19 septembrie-5 octombrie 2016.

Înscrierile la concurs se fac în perioada 22 august-4 septembrie, la Inspectoratul Şcolar Judeţean. La concurs se poate înscrie orice dascăl care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii: este membru al corpului naţional de experţi în managementul educaţional; este absolvent al unei instituţii de învăţământ superior, cu diplomă de licenţă; este personal didactic titular în învăţământ şi are gradul didactic I sau titlul ştiinţific de doctor; are o vechime în învăţământul preuniversitar de cel puţin 8 ani, dintre care cel puţin 5 în ultimii 10 ani; a obţinut calificativul “foarte bine” în ultimii 5 ani şcolari încheiaţi şi nu a fost sancţionat disciplinar în anul şcolar curent; are recomandare/caracterizare vizând calităţile profesionale, manageriale şi morale din partea consiliului profesoral al unităţii de învăţământ sau din partea consiliului de administraţie al inspectoratului şcolar ori recomandarea senatului universităţii sau a organului de conducere al instituţiei în care candidatul îşi desfăşoară activitatea la data înscrierii la concurs; nu a desfăşurat poliţie politică şi nu a fost lipsit de dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în învăţământ prin hotărâre judecătorească definitivă de condamnare penală; este apt din punct de vedere medical pentru îndeplinirea funcţiei, conform prevederilor art. 234 alin. (1) din Legea nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare; la data susţinerii concursului nu a împlinit vârsta standard de pensionare.

În prezent, cele două funcţii sunt ocupate de prof. Iuliana Stancu şi prof. Cristian Popescu, care au fost numiţi până la organizarea concursului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.