Eveniment

Au început înscrierile pentru concursul judeţean “Copiii noştri talentaţi”

examenMonica DUMITRESCU

Începând de luni, 20 octombrie şi până pe data de 19 noiembrie, elevii din clasele III-VIII din tot judeţul se pot înscrie la concursul de poezie şi proză scurtă “Copiii noştri talentaţi”, ediţia a XIV-a, organizat de Consiliul Judeţean Teleorman şi Biblioteca Judeţeană “Marin Preda”, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Concursul care se va desfăşura pe două secţiuni, poezie şi proză scurtă, se adresează elevilor din clasele a treia şi a opta din tot judeţul şi are ca scop, crearea unei vizibilităţi sporite şi chiar a unor oportunităţi de afirmare, pentru elevii cu aptitudini reale în domeniul creaţiei artistice literare, prin publicarea lucrărilor câştigătoare în presa locală.

Regulamentul concursului, prevede că elevii pot participa cu maximum o lucrare la fiecare secţiune, trimiterea a mai mult de o lucrare la fiecare secţiune, atrăgând după sine, descalificarea concurentului. Pentru secţiunea proză, sunt admise lucrări de maxim 10 pagini (font 14/la 1,5 rânduri). Lucrările vor fi tehnoredactate şi nu se va menţiona pe ele numele autorului. Acestea vor fi predate de profesorul îndrumător, iar lucrările care nu vor fi trimise prin şcolile unde învaţă participanţii, nu vor fi jurizate.

Profesorii îndrumători au obligaţia să depună lucrările pentru concurs la sediul Bibliotecii Judeţene “Marin Preda”, pe bază de proces verbal (în care se vor menţiona numele elevului, titlul lucrării, şcoala, secţiunea, categoria de vârstă). Se admite şi trimiterea acestora prin poştă, pe adresa Bibliotecii Judeţene.

Jurizarea lucrărilor se va realiza în perioada 20 – 25 noiembrie, câştigătorii urmând să fie premiaţi pe 28 noiembrie.

La fiecare din cele două secţiuni şi pentru fiecare categorie de vârstă, vor fi acordate premiile I, II şi III şi menţiuni. Vor mai fi acordate, Premiul Consiliului Judeţean, pentru cea mai bună lucrare de proză scurtă şi Premiul Bibliotecii “Marin Preda”, pentru cea mai bună poezie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.