Sport

Au început competiţiile judeţene de fotbal feminin

În această perioadă, interesul faţă de fotbalul feminin la nivel teleormănean devine tot mai ridicat, iar acest lucru a fost posibil odată cu demararea campaniei «Fotbal şi Feminitate», pe care AJF Teleorman o desfăşoară, în colaborare cu Inspectoratul şcolar judeţean. În acest sens, de câteva săptămâni, pe site-ul www.fotbalfeminin.ro s-au făcut înscrieri pentru ediţia din acest an a campionatului judeţean de fotbal fete, pentru trei secţiuni – ciclu primar (I-IV), ciclu gimnazial (V-VIII) şi liceal (IX-XII), la care s-au înscris în total 32 de echipe. Acestea vor disputa două faze ale competiţiei, faza locală şi faza judeţeană, iar la final vor fi desemnate atât cele mai bune sportive, care vor intra într-un program de monitorizare, cât şi eventuale sportive care pot face pasul către echipa de senioare Universitatea Alexandria.

Prezent la jocurile fazei locale Alexandria, desfăşurate pe terenul sintetic din incinta Şcolii generale Nanov, responsabilul de organizarea turneului local Adrian Cioacă, cel careeste şi preşedinte la echipa din Liga 1 Universitatea, a precizat faptul că “prioritară în desfăşurarea acestei competiţii este căutarea şi promovarea sportivelor cu calităţi deosebite, pe care să putem miza la nivel de senioare, în scurt timp”. AJF Teleorman a disputat deja două din zonele locale la fotbal feminin (Alexandria şi Turnu Măgurele), iar în următoarele zile se vor disputa jocuri la Zimnicea, Roşiorii de Vede şi Videle.

În ce priveşte faza judeţeană a campionatului de fotbal feminin, aşa cum, a precizat preşedintele AJF Teleorman, Stan Prodan, “jocurile se vor încheia până pe 10 iunie, iar prioritară în această primă etapă a proiectului, care se derula pe o perioadă de patru ani, este selecţia, pregătirea şi legitimarea unui număr cât mai mare de fete pentru această disciplină”.

Bogdan Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.