Social

Au fost stabilite spațiile în care vor funcționa centrele de vaccinare împotriva COVID-19 din Teleorman

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a aprobat spațiile în care vor funcționa centrele de vaccinare împotriva COVID-19, organizate pe raza județului Teleorman. Potrivit hotărârii adoptate în CJSU, vor fi folosite pentru imunizarea împotriva COVID-19: Școala Gimnazială nr.6 Municipiul Alexandria, Sala de Sport Municipiul Roșiorii de Vede, Sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 4 Muncipiul Turnu Măgurele, Sala de sport  a Școlii  Mircea cel Bătrân Muncipiul Turnu Măgurele, Sala de Sport Oraș Zimnicea, Sala de Sport Oraș Videle, Căminul Cultural Comuna Balaci, Căminul Cultural Comuna Botoroaga, Sediul Fostei Primării a Comunei Cervenia, Depozit SC Boboc& CO SRL Comuna Furculești, Școala Mică Deal Comuna Plosca, Căminul Cultural Comuna Olteni și Sediul PAPI Comuna Talpa.

Toate spațiile stabilite prin hotărâre CJSU vor funcționa ca centre de vaccinare împotriva COVID – 19, până la încheierea campaniei de imunizare derulată la nivel național. În perioada următoare, acestea vor fi verificate de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, pentru a stabili în ce măsură îndeplinesc criteriile stabilite de autorități.

Normele prevăd că în spațiile în care vor funcționa centrele de vaccinare trebuie să existe punct de recepție, zonă de triaj, puncte de vaccinare, dar și o zonă de supraveghere postvaccinare. Totodată, fiecare centru va avea câte un medic coordonator, precum și câte o echipă medicală formată din medici și asistenți. Aceleași norme prevăd și că în fiecare centru de vaccinare trebuie să existe o echipă pentru protecție și îndrumare (formată din jandarmi, polițiști, polițiști locali, personal MApN).

La nivelul județului Teleorman, vor fi organizate centre fixe de vaccinare anti-COVID-19 în toate cele cinci municipii și orașe, cât și alte șapte în localități rurale, respectiv Balaci, Olteni, Talpa, Cervenia, Plosca, Botoroaga și Furculești, informația fiind furnizată de directorul DSP Teleorman, Stelian Cristea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.