Social

Au fost afișate criteriile de acordare a biletelor de tratament balnear pentru 2019/ În anul 2018, Casa de Pensii Teleorman a pus la dispoziție aproape 2.800 de astfel de bilete

Pe parcursul anului 2019, vor fi acordate de la stat aproape 60.000 de bilete la tratament balnear pentru pensionarii și asigurații care au nevoie de tratament pentru diverse afecțiuni medicale, potrivit unui act normativ publicat recent în Monitorul Oficial. Astfel, pentru anul 2019, autoritățile au stabilit acordarea unui număr total de 59.622 de bilete la tratament balnear în unitățile deținute de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), care vor fi repartizate în maximum 19 serii de trimitere. Biletele vor fi distribuite de către Casa Națională de Pensii Publice, prin intermediul caselor teritoriale de pensii. Durata sejurului este de 16 zile, iar a tratamentului balnear este de 12 zile.

Anul trecut au fost acordate 59.527 de bilete de tratament balnear, iar la nivelul județului Teleorman, au fost puse la dispoziție 2.795 de locuri, distribuite în 19 serii de trimitere. Potrivit informaţiilor furnizate de Casa Judeţeană de Pensii Teleorman, beneficiarii biletelor de tratament au fost cazați la hoteluri de două şi trei stele, în stațiuni ca Eforie Nord, Eforie Sud, Buziaş, Covasna, Olăneşti, Pucioasa sau Amara, Slănic Prahova, Tuşnad, Vatra Dornei sau Herculane.

Biletele se acordă la cerere numai anumitor categorii de persoane care dovedesc că au nevoie de un astfel de tratament pentru afecțiunile lor medicale. Mai exact, pot beneficia de un singur bilet de tratament cei ce sunt asigurați în sistemul public de pensii și pensionarii din acest sistem, precum și cei care au dreptul la aceste bilete printr-un act normativ special.

Potrivit normelor legale în vigoare, actele necesare pentru obținerea unui bilet de tratament sunt cererea tip de acordare a biletului de tratament; actul de identitate (copie); talonul de plată a pensiei (original sau copie); biletul de trimitere – formular cu regim special, unic pentru serviciile medicale de recuperare-reabilitare acordate de către societăţile de turism balnear şi de recuperare, eliberat de către medicul de familie sau medicul de specialitate, aflat în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate (copie, cu prezentarea actului original); programul de recuperare (copie, cu prezentarea actului original).

Cererile de acordare a biletelor de tratament balnear sunt ierarhizate în funcție de punctajul obținut de fiecare cerere în parte. În cazul în care se întâmplă ca mai multe cereri să aibă același punctaj, departajarea se face în funcție de numărul de bilete de tratament de care a beneficiat fiecare persoană în ultimii doi ani.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.