Social

Au demarat procedurile pentru stabilirea furnizorilor de mere, produse lactate şi de panificaţie pentru elevi

lapte-copiiMonica DUMITRESCU

Săptămâna trecută, la sediul Consiliului Judeţean Teleorman a avut loc deschiderea ofertelor pentru licitaţia deschisă în vederea achiziţiei şi distribuţiei de produse lactate şi de panificaţie (pachetul întreg), precum şi de fructe proaspete (mere), pentru elevii şi preşcolarii din judeţul Teleorman.

Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean Teleorman, achiziţia şi distribuţia de produse lactate şi de panificaţie (pachetul întreg) pentru elevii din învatământul primar şi gimnazial de stat şi privat, precum şi pentru copiii preşcolari din gradiniţele de stat şi private cu program normal de 4 ore(lotul nr.1), va fi şi pentru anul şcolar 2015-2016, însoţită de achiziţia şi distribuţia de fructe proaspete (mere), pentru toţi elevii din clasele pregătitoare şi din clasele I- VIII, care frecventează învătământul de stat şi privat autorizat/acreditat (lotul nr. 2).

Numărul total de copii care vor beneficia de pachetul întreg de produse lactate şi de panificaţie este de 32.660, iar valoarea estimată (fară TVA) se ridică la 6.059.602  lei. Fructele proaspete (merele) vor fi distribuite unui număr total de 26.401 elevi, conform caietului de sarcini, iar valoarea estimată (fară TVA) a acestora este de 1.559.455 lei.

În anul şcolar care urmează, aceste produse a căror valoare estimată este de 7.619.057 lei (fără TVA) vor fi înmânate copiilor din judeţul Teleorman, care beneficiază în continuare de avantajele programului prin care le vor fi asigurate ritmic, fructe proaspete.

Programul de distribuire gratuită a fructelor (merelor) în şcoli este un program comunitar menit să încurajeze consumul de fructe, ca măsură educativă pentru sănătatea copiilor şi să promoveze formarea de obiceiuri alimentare sănătoase şi prevenirea diferitelor afecţiuni de sănătate (diabet, boli cardiovasculare şi obezitate infantilă).

“Apreciate de cei mici şi recunoscute de nutriţionişti, datorită avantajelor cu caracter nutriţional şi fiziologic privind aportul de vitamine şi minerale, Consiliul judeţean încurajează pe lângă distribuirea şi consumul fructelor în stare proaspătă, în şcolile teleormănene şi măsurile adiacente ale programului distribuţiei de mere, care constau în activităţi  extraşcolare desfăşurate de  profesorii şi elevii beneficiari, cum ar fi concursuri  tematice, achiziţionarea  de  unelte şi ustensile destinate agriculturii/pomiculturii, vizite la staţiuni de cercetare din domeniul Pomiculturii sau, la muzee, etc. Aceste măsuri au un impact pozitiv accentuat, se bucură de un important caracter educaţional şi sunt menite să contribuie la dezvoltarea intelectuală a elevilor.

Îmbunătăţirea cunoştinţelor şi mediatizarea principiilor unei alimentaţii sănătoase, mai ales în privinţa specificului fructelor  ca produse agricole de valoare recunoscută, a rolului acestora în alimentaţia umană, precum şi a beneficiilor consumului de fructe proaspete sunt doar câteva din premisele pe care programul le oferă”, se arată într-un comunicat transmis de Consiliul Judeţean Teleorman.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.