Sport

Atletism juvenil. “Prezenţă meritorie la Europene, e greu să faci record personal la un asemenea nivel”! Sportivul alexăndrean s-a clasat pe locul 9 în final

juganuÎn perioada 14-17 iulie 2016, în Tbilisi (Georgia) a avut loc prima ediţie a Campionatului European de atletism pentru cadeţi, eveniment care a reunit cei mai buni atleţi sub 17 ani. Pentru majoritatea celor prezenţi la competiţie a fost prima competiţie majoră din carieră, iar pentru alexăndreanul Ştefan Bogdan Juganu prima întrecere importantă la nivel european. Sportivul legitimat la CSS Alexandria, antrenor Cristina Manea, a concurat în proba de 400 metri/garduri, pentru care reuşise baremul de participare în mai multe concursuri, astfel că prezenţa la competiţia europeană era considerată un prilej pentru a confirma rezultatele bune din ţară. Startul în concurs a fost unul mai greu, emoţiile pentru prezenţa la un asemenea nivel fiind de înţeles. Antrenoarea sportivului alexăndrean, Cristina Manea, a explicat rezultatul mai slab al lui Juganu din prima zi de concurs: “Este de înţeles, la un asemenea nivel apar emoţiile, mai este şi teama de a nu obţine rezultatul propus, de aceea a alergat ceva mai modest în calificări”.

A urmat semifinala, în care Ştefan Juganu s-a calificat cu al 12-lea rezultat şi a intrat în a doua serie semifinală, însă alexăndreanul a avut ghinionul de a fi repartizat pe culoarul 1 de concurs; acest lucru avea să se resimtă şi să îl facă să rateze calificarea în finală. “Deşi a avut al 12-lea rezultat din calificări, Ştefan a fost repartizat pe culoarul unu, cel mai modest din punct de vedere calitativ. Totuşi, eu consider că a făcut o cursă bună, a dat tot ce a putut, şi-a făcut şi record personal, aşa că locul 9, ocupat în final, este unul meritoriu!”, a mai spus antrenoarea Cristina Manea.

Deşi n-a reuşit “obiectivul personal” stabilit înainte de Europene, doborârea recordului naţional în proba de 400 metri/garduri (54.11 secunde), Ştefan Juganu se mândreşte cu o prezenţă onorabilă la cea mai importantă competiţie a anului. Rezultatul obţinut în semifinală (54.40 secunde) a fost considerat foarte bun, astfel că sportivul de la CSS Alexandria a confirmat şi pe plan internaţional rezultatele interne din ultimele sezoane.

* Ştefan Bogdan Juganu (n. 20.06.1999)

– medalie de aur la Campionatul Naţional 2015, 2016 – proba de 400 metri/garduri;

– locul 9 (primul rezultat în afara finalei) la Campionatul European juniori 2.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.