Sport

Atletism / Aur și argint pentru Cristian Iancu de la CSS Alexandria

În perioada 25-26 iunie 2021, pe stadionul Iolanda Balaș-Soter din București, s-a desfășurat finala Campionatelor Naționale de atletism rezervate categoriilor copii 1 și copii 2.

Clubul Sportiv Școlar Alexandria a participat cu cinci sportivi, pregătiți de profesorul Haită Mihăiță, obținând două clasări pe podium prin aruncătorul Cristian Iancu.

Astfel, în proba de aruncare a greutății 3 kilograme, acesta a reușit să devină campion național al României cu o aruncare ce a măsurat 12,69 metri, la distanță foarte mare față de următorii clasați – 10,18 metri respectiv 9,27 metri. A urmat apoi aruncarea discului – 1 kilogram, probă în care s-a clasat pe locul doi devenind vicecampion național cu o aruncare de 26, 54 metri.

Evoluții bune au avut și ceilalți sportivi, Andreea Preda clasându-se pe locul V la aruncarea greutății, Ștefan Bratu pe locul VIII la 200 metri, Elena Mehedințu pe locul X la aruncarea greutății și Andrei Dună pe locul XIV la 200 metri.

“Sunt foarte mulțumit de evoluția sportivilor pe care-i pregătesc, deși în ultimii doi ani ne-am antrenat prin parcuri și pe suprafețe improprii practicării atletismului. Sper, prin finalizarea construcției stadionului municipal, să beneficiem de condiții pe măsura rezultatelor obținute în concursurile naționale. Acești copii chiar merită”, a spus profesorul Haită Mihăiță.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.