Sport

Atletico Alexandria a demarat un nou proiect pentru baseball – “Vrem să fim o pepinieră pentru Atletico” – Dinu Stoianof

Una din echipele care în ultimii ani a reuşit să se afirme în lumea sportului teleormănean prin rezultatele pe plan naţional este Atletico Alexandria, echipa de baseball. Cea mai bună echipă din judeţ în ultimii trei ani de zile – perioadă în care a obţinut două titluri la nivel de seniori, a demarat recent un nou parteneriat pentru atragerea tinerilor din Alexandria către baseball, pentru a face mişcare. Preşedintele şi finanţatorul clubului Atletico, Andrei Mirescu, fost sportiv la CSS Alexandria, a stabilit recent un parteneriat cu antrenorul Dinu Stoianof, cel care va avea ca principal obiect de activitate atragere, iniţierea şi promovarea tinerilor sportivi în această disciplină. “Din toamna anului trecut am stabilit cu conducerea clubului Atletico un parteneriat, prin care sportivii pe care eu îi am în pregătire să evolueze pentru Atletico, sub formă de dublă-legitimare. Eu am mai lucrat cu Andrei Mirescu şi în anii trecuţi, astfel că această colaborare nu este inedită”, a spus antrenorul Dinu Stoianof, care are ca principală activitate iniţierea şi pregătirea sportivilor în baseball, în cadrul Palatului Copiilor Alexandria. Antrenorul alexăndrean a precizat modul în care se va materializa parteneriatul respectiv, mai ales că sportivii pe care îi pregăteşte, la Palatul Copiilor, nu pot activa într-o competiţie de performanţă. “Noi nu avem ca scop participarea la concursuri sau întreceri de performanţă, de aceea cred că acestor copii le lipseşte competiţia. Am stabilit că sportivii vor avea dublă-legitimare, grupele de copii vor continua să se pregătească aici, în Alexandria, iar la competiţii vom reprezenta clubul Atletico, după ce ne vom pune de acord cu cei din Bucureşti, mai ales că şi acolo se va face pregătire, la nivel de juniori. Important, în cadrul acestui parteneriat, este să reuşim să demarăm activitatea, iar scopul propus este acela de a forma o adevărată pepinieră pentru echipa de seniori”, a completat Dinu Stoianof.

În anul 2012, echipa Atletico Alexandria a devenit campioană naţională la seniori, iar în clasamentul DJST Teleorman a fost desemnată drept “echipa anului” la nivel judeţean.

Cât priveşte baseballul juvenil, în Alexandria, odată cu desfiinţarea catedrei de la CSS Alexandria, nu a mai existat nici o echipă care să participe în competiţie în perioada 2009-2012; anul trecut, clubul Atletico Alexandria a înscris prima grupă de juniori în competiţiile naţionale.

Bogdan Pană

One Comment

  1. „sportivii vor avea dublă-legitimare” ….”la competiţii vom reprezenta clubul Atletico”. Vin si eu si intreb (normal, ca Moromete!?!): a doua legitimare in cadrul carui club? Cel virtual la care antreneaza de ceva timp Dl.Stoianof?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.