Un Crăciun cu adevărat reușit include și un brad frumos împodobit, în jurul căruia să se strângă cei dragi. Majoritatea oamenilor optează pentru un brad natural, însă nici cei care îl preferă pe cel artificial nu sunt deloc puțini. Momentele din preajma Bradului de Crăciun trebuie să fie prilej de bucurii, amintirea acestor clipe să nu fie umbrită, sub nicio formă, de tragedii, iar clinchetul clopoțeilor nu trebuie însoțit de girofarurile și sirenele pompierilor.
Astfel, pentru a preveni producerea unor evenimente nefericite, pompierii militari le fac cetățenilor o serie de recomandari, pentru ca sărbătorile lor să fie așa cum ar trebuie să fie orice sărbătoare: cu multă bună dispoziție.
Așadar, cetățenii sunt sfătuiți să nu aprindă artificii sau lumânări în bradul de Crăciun sau în apropierea materialelor care pot lua foc. De asemenea, este important să nu amplaseze bradul de Crăciun în apropierea unor surse de căldură, precum sobe, calorifere ori alte mijloace de încălzire.
În situația în care părăsesc locuința, cetățenii sunt sfătuiți să decupleze aparatele electrice, iar dacă se cazează în structuri turistice, este recomandat să se familiarizeze cu traseele căilor de evacuare din incinta acestora.
Totodată, părinților li se recomandă supravegherea permanentă a micuților, pentru a fi eliminată posibilitatea ca aceștia să utilizeze petarde, artificii sau alte obiecte periculoase.