Eveniment

Atenționare hidrologică cod galben pe râurile din bazinul hidrografic Vedea. Sunt prognozate scurgeri de pe versanți, torenți și pâraie, posibile depășiri ale cotelor de atenție

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Teleorman a transmis o atenționare hidrologică cod galben pe râurile din bazinul hidrografic Vedea – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele Argeș, Olt și Teleorman), valabilă pe perioada 06 mai, ora 16:00 – 07 mai, ora 24:00.

În intervalul de timp menționat, sunt prognozate scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri, cu posibile depășiri ale cotelor de atenție.

Întrucât există riscul producerii unor inundații locale, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A. D. Ghica” Teleorman solicită cetățenilor să respecte o setie de recomandări, respectiv să curețe șanțurile și rigolele de scurgere, pentru a permite evacuarea apelor pluviale; să nu arunce la întâmplare gunoaiele menajere și resturile vegetale în albiile apelor curgătoare sau în șanțurile/canalele de colectare a apei; să ascultate recomandările autorităților locale și județene privind modul de comportare premergător/pe timpul/după producerea inundațiilor; să urmărească cu atenție evoluția situației hidrologice din zona dumneavoastră și avertizările autorităților; în cazul unei situații de urgență reale, să anunțe imediat evenimentul pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.