Eveniment

Atenţie! Nu vă lăsaţi înşelaţi! Persoane înşelate prin apeluri telefonice false

telefonÎn ultima perioadă de timp au fost sesizate mai multe fapte de înşelăciune, comise prin apeluri telefonice false, mai mulţi cetăţeni din judeţ fiind păgubiţi prin prezentarea ca adevărate a unor fapte nereale şi solicitarea de sume mari de bani de către indivizi necunoscuţi.

Victimele sunt păcălite prin metode menite să adoarmă vigilenţa părţilor vătămate, care plătesc sume mari de bani fără a verifica în mâinile cui ajung acestea.

În a doua parte a lunii mai 2013 trei persoane din mun. Alexandria, mun. Turnu Măgurele şi mun. Roşiorii de Vede au reclamat faptul că au contactate telefonic şi au fost înşelate cu sumele de 2.000 lei, 8.000 lei şi, respectiv, 2300 euro, de persoane necunoscute.

Suspecţii s-au prezentat drept fiu, ginere sau avocat al fiului/ginerelui părţii vătămate, care pretinde că a fost implicat într-un accident rutier şi are nevoie urgentă de o sumă mare de bani pentru plata daunelor sau spitalizarea persoanelor rănite.

Părţile vătămate au trimis sumele de bani în conturile bancare transmise de suspecţi, constatând ulterior că totul a fost doar o minciună, sesizând poliţia cu privire la aceasta.

Alături de această metodă, infractorii mai folosesc şi celelalte moduri de operare prezentate în campaniile preventive anterioare, respectiv solicitarea unor sume de bani pentru predarea unor colete care, aparent, sunt trimise de rudele aflate în străinătate ori furtul de bani sau alte bunuri comis de persoane nesupravegheate care pătrund în locuinţa părţilor vătămate sub pretextul vânzării / cumpărării unor bunuri.

Pentru a nu cădea în plasa escrocilor, rugăm cetăţenii să ţină seama de următoarele recomandări:

–                   Acordaţi maximă atenţie persoanelor străine, necunoscute, care pretind că vin sau vă contactează din partea unor membri ai familiei sau alte rude.

–                   Verificaţi ofertele sau cererile acestora.

–                   Nu le permiteţi pătrunderea în locuinţă, nu le oferiţi informaţii cu caracter personal, nu primiţi pachete şi, mai ales, nu daţi bani unor astfel de persoane.

–                   Reţineţi fizionomia ori alte date de identificare ale suspecţilor, numere de înmatriculare ale autovehiculelor cu care se deplasează, numere de telefon de pe care sunteţi apelaţi.

–                   Apelaţi serviciul telefonic 112 atunci când sunteţi contactaţi personal, sau telefonic de persoane suspecte şi sesizaţi Poliţia despre acest lucru.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.