Eveniment

Ateneul Național din Iași revine în ALEXANDRIA!

Ateneul Național din Iași, în an aniversar, 100 de ani de la înființarea Societății Ateneului și 99 de ani de la inaugurare, a pornit unul dintre cele mai ample și de impact proiecte cultural-artistice realizate până în prezent, intitulat Turneul Național „Unire prin Cultură”. Această inițiativă continuă și în perioada 6 – 13 mai 2019, în 9 județe din România și presupune realizarea unui număr de 20 de reprezentații, în 15 localități.

„În urma invitației primite din partea Consiliului Județean Teleorman, revenim cu mult drag într-una dintre localitățile care ne-a oferit nu doar o organizare exemplară a evenimentelor pe care le-am realizat în Alexandria, ci și un public extrem de numeros și prietenos.”, a declarat Andrei Apreotesei, managerul Ateneului Național din Iași.

Invitația primită de Ateneul Național din Iași de a reveni pe scena din Alexandria a venit și în contextul celebrării a  578 de ani de la prima atestare documentară a Județului Teleorman. În acest sens, Consiliul Județean din Teleorman, prin  de Centrul Judeţean pentru Conservarea si Promovarea  Culturii Tradiţionale Teleorman a realizat un program cultural complex, oferind localnicilor posibilitatea de a se bucura de o primă ediție a „Zilelor Județului Teleorman”.

Astfel, marți, 7 mai 2019, echipa Ateneului ieșean va bucura publicul din Alexandria cu două piese de teatru, una dedicată copiilor – „Cenușăreasa”, în regia Toma Hogea și una pentru adulți, intitulată „Comedie cu olteni”, în regia Ovidiu Cuncea. Ambele reprezentații vor avea loc în Sala Polivalentă.

Pe toata perioada turneului, managerul institutiei, domnul Andrei Apreotesei, va fi prezent alături de echipa Ateneului Național din Iași pentru a transmite un gând de pace, bucurie și unire prin cultură, tuturor cetățenilor României.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.