Fundația Regală Margareta a României și Fundația Vodafone continuă colaborarea pentru proiectul “Conectăm Generații în Lumea Digitală”, parte a programului Hi Digital de educare a seniorilor. În această a doua ediție a proiectului, ce are loc în perioada martie – decembrie 2025, vor fi organizate ateliere gratuite de dezvoltare a abilităților digitale pentru 1.000 de persoane cu vârsta peste 65 de ani din București și din alte 15 localități din țară: Arad, Bacău, Baia de Fier, Baia Mare, Buciumeni, Câmpia Turzii, Galați, Hobița, Nucet, Polovragi, Sibiu, Sighișoara, Târgu Jiu, Turda și Turnu Măgurele.
Atelierele se desfășoară după metodologia Hi Digital, dezvoltată de Fundația Vodafone, care promovează dobândirea abilităților digitale ca soluție reală pentru creșterea calității vieții seniorilor din România, incluziunea socială și promovarea îmbătrânirii active.
“Una dintre concluziile-cheie ale proiectului pilot derulat în 2024 a fost importanța continuării procesului de digitalizare pentru integrarea vârstnicilor în societate și îmbunătățirea calității vieții lor. Prin acest program, ne propunem să le oferim seniorilor din România instrumentele necesare pentru a naviga cu ușurință în mediul digital, sprijinindu-le incluziunea socială și bunăstarea”, a declarat Mugurel Mărgărit, director executiv al Fundației Regale Margareta a României.
Atelierele din această a doua etapă a proiectului “Conectăm Generații în Lumea Digitală” se desfășoară la București, Arad, Bacău, Baia Mare, Câmpia Turzii, Turda, Buciumeni, Nucet, Galați, Baia de Fier, Hobița, Polovragi, Târgu Jiu, Sighișoara, Sibiu și Turnu Măgurele, cu suportul a 10 organizații locale care lucrează cu vârstnici.
Inițiativa se adresează seniorilor de peste 65 de ani, din comunitățile menționate, care dețin un smartphone și care doresc să învețe să îl folosească mai eficient. Aceștia se pot înscrie gratuit la atelierele de educație digitală, care vor avea loc săptămânal până la finalul anului, sunând la Telefonul Vârstnicului – 0800 460 001.
Pe parcursul a 100 de ateliere, vor fi abordate teme esențiale cum ar fi: cunoașterea setărilor de bază, fotografiere și cloud, navigarea online, aplicații mobile, utilizarea în siguranță a smartphone-ului, rețele sociale și internet banking.