Eveniment

Ateliere de teatru gratuite pentru liceenii alexăndreni

ideo ideisLiceenii din Alexandria care nu fac parte dintr-o trupă de teatru se pot înscrie, până pe 7 iunie la Atelierele Ideo Ideis. Asociaţia TETA, iniţiatoarea şi organizatoarea celui mai mare eveniment cultural pentru tineri desfăşurat la Alexandria, Festivalul de Teatru Tânăr Ideo Ideis propune, pentru al treilea an consecutiv, liceenilor din Alexandria, ateliere de teatru, coregrafie, dramaturgie, scenografie, muzică şi ritm. Participarea este gratuită, în baza unei înscrieri prealabile. Reprezentanţi ai Asociaţiei TETA vor merge  în liceele din Alexandria, unde vor prezenta tinerilor atelierele de măiestrie la care pot participa.

Ediţia din acest an a Festivalului de Teatru Tânăr Ideo Ideis se va desfăşura la Alexandria în perioada 8-16 august.

Conceptul de Ideo Ideis s-a născut în vara anului 2006, la initiaţiva unor tineri care doreau pur şi simplu mai mult, mai mult pentru comunitate, mai mult pentru amatorii iubitori de teatru, mai mult pentru că era nevoie de mai mult.

Încă de la prima ediţie, Ideo Ideis a ţinut să susţină ideea de teatru clasic şi simplu, aceasta fiind poate singura limitare impusă. Organizat în întregime în regim de voluntariat, Ideo Ideis devine, în fiecare august, punctul de întâlnire dintre oameni de cultură, tineri din Alexandria (participanţi la alteliere, voluntari sau spectatori), tinerii din trupele care se înscriu în competiţie, viziatori şi comunitatea locală. Toate activităţile din cadrul festivalului sunt construite în jurul dorinţei asociaţiei T.E.T.Alexandria de a dezvolta conceptul de educaţie alternativă prin artă. Ideo Ideis se bucură de sprijinul unor prieteni foarte apropiaţi precum Marcel Iureş, preşedintele de onoare al festivalului, Cătălin Ştefănescu, Marius Manole, Andi Vasluianu, Medeea Marinescu, Vlad Zamfirescu.

Ideo Ideis este primul festival de teatru din România care a primit marca “Eveniment responsabil” (2012), angajându-se să respecte grila de indicatori de responsabilitate ai demersului European Societal. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.