Eveniment

“Ateliere de folclor” la Centrul Cultural/ Copiii învață dansuri tradiționale și se familiarizează cu costumul popular tradițional

În luna august, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale organizează cea de-a doua etapă a “Atelierelor de folclor” pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani. Astfel, aceste cursuri de inițiere în dansul popular și de familiarizare cu costumul popular tradițional (prezentare, piese componente, specificități) se vor susține în perioada 17 august – 17 septembrie 2021.

Potrivit organizatorilor, prima etapă a atelierelor s-a desfășurat pe parcursul lunii iulie 2021 și “s-a bucurat de succes în rândul copiilor pasionați de dans”. Așadar, și de această dată, copiii vor învăța dansurile tradiționale teleormănene, dar și pe cele din alte zone folclorice ale țării, sub îndrumarea unui dansator profesionist. Lecțiile de dans se vor desfășura doar marțea (între orele 13:00 – 14:00) și joia (între orele 14:00 – 15:00).

“Proiectul face parte dintr-un program cultural mai amplu, pe care Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman îl derulează în 9 unități școlare din Alexandria, Vârtoape, Băbăița, Orbeasca, Troianul și care are ca scop promovarea în rândul copiilor și tinerilor a valorilor culturii tradiționale”, spun organizatorii.

Astfel, pentru cei interesați de participarea la “Atelierele de folclor”, taxa de frecventare a cursurilor, pe întreaga perioadă, este de 150 lei, acestea desfășurându-se la sediul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman din str. Ion Creangă nr. 52-54, Alexandria. Înscrierile se pot face prin apel telefonic (0347/804482) sau pe adresa de email (cjcpctteleorman@yahoo.com), până la data de 16 august 2021.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.