Eveniment

“Atelier de arheologie experimentală”, la Muzeul Județean

Muzeul Judeţean Teleorman, instituţie de cultură aflată sub autoritatea  Consiliului Judeţean Teleorman, în colaborare cu Școala Gimnazială Măgura, organizează “Atelierul de arheologie experimentală”.

Evenimentul va avea loc marți, 13 decembrie 2022, ora 12.00, la Muzeul Judeţean Teleorman şi va reuni elevi de la Școala Gimnazială Măgura, îndrumați de cadrele didactice: Maria Ciobănescu, Persida Dinu și Maria Ghenof.

“Atelierul de arheologie experimentală” urmărește aprofundarea cunoștințelor elevilor despre preistorie prin alte mijloace decât cele clasice. Astfel, copiii vor fi întâi familiarizați cu materiile prime folosite de oamenii din preistorie: silexul, variate tipuri de roci, oasele de animale domestice, cornul sau fibrele vegetale. Le vor fi exemplificate tehnici și metode de cioplire a silexului și de prelucrare a osului și cornului. Vor observa cum se făceau uneltele din piatră și materii dure animale. Pentru o implicare activă în acest atelier, elevii vor folosi așchii și lame din silex pentru a prelucra lemn și vor confecționa din piele diverse obiecte.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.