Social

Astăzi, ultima repartizare pe locurile rămase libere în clasa a IX-a

A treia etapă de repartizare în vederea admiterii în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2012-2013, va avea loc astăzi 7 septembrie, în cadrul Comisiei de admitere judeţene.

În această etapă pot participa candidaţii din seria curentă, precum şi cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2012-2013, şi care, în conformitate cu art. 55, alin (1) din Anexa la O.M.E.C.T.S. nr. 4802 din 31.08.2010, privind aprobarea metodologiei de organizare şi desfăşurare şi a calendarului admiterii în învăţământul liceal şi profesional de stat pentru anul şcolar 2011-2012: nu s-au înscris la unităţile de învăţământ liceal la care au fost repartizaţi; nu au participat la cele două etape ale repartizării computerizate din acestă vară; şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior desfăşurării etapelor de admitere.

În Teleorman au rămas libere în clasa a IX-a pentru anul şcolar 2012-213 aproximativ 400 de locuri. Cele mai multe locuri neocupate sunt la Grupul Şcolar Tehnic Alexandria unde, la specializarea economic dintr-un total de 56 locuri disponibile au fost ocupate doar 16 locuri. Situaţii similare se înregistrează şi la Liceul Teoretic Piatra unde, la specilizarea mecanică din 28 de locuri disponibile au rămas neocupate 24, iar la Colegiul Tehnic “G-ral D. Praporgescu” din Turnu Măgurele, la specializarea economic, din 28 de locuri disponibile au fost ocupate doar 7 locuri şi lista continuă. Liceele la care au fost ocupate toate locurile sunt Liceul Teoretic “Al I Cuza” şi Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat” din Alexandria, Colegiul Naţional Unirea şi Liceul Teoretic “Marin Preda” din Turnu Măgurele şi Colegiul Naţional Anastasescu, precum şi Liceul Economic Administrativ din Roşiorii de Vede. Situaţia locurilor rămase libere în liceele teleormănene a fost postată pe site-ul oficial al ISJ Teleorman.

Repartizarea se va face în şedinţă publică, în funcţie de opţiunile candidaţilor, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere. În prima etapă vor fi repartizaţi candidaţii care au susţinut Evaluarea Naţională , Teste Naţionale, examenul de Capacitate, iar în cea de-a doua vor fi repartizaţi pe locurile rămase în continuare libere absolvenţii care nu au susţinut nicio formă de evaluare la sfârşitul clasei a VIII-a, în cazul acestora media de admitere fiind media generală obţinută în clasele V-VIII. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.