Eveniment

Artificiile folosite lângă un depozit de furaje din Brebina au provocat un incendiu cu care pompierii s-au luptat patru ore

Pompierii militari teleormăneni au fost solicitați să intervină la 30 de situații de urgență produse la nivelul județului, în ultimele 24 de ore. Cele mai multe misiuni au fost cele ale echipajelor SMURD, care au răspuns prompt la 21 de solicitări pentru acordarea de prim ajutor calificat, urmate de intervențiile echipajelor de stingere, care au acționat pentru localizarea și lichidarea a șase incendii, de misiunile salvatorilor la două accidente rutiere, dintre care unul cu o victimă încarcerată, produse pe raza localităților Peretu și Cârlomanu și de o intervenție pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

Unul dintre cele mai dificile evenimente gestionate în cursul zilei de ieri a fost accidentul feroviar de la Peretu, în urma căruia o femeie, în vârstă de 75 de aani, și-a pierdut viața.

O altă intervenție dificilă a pompierilor teleormăneni a fost în localitatea Brebina, unde s-a acționat pentru localizarea și lichidarea unui incendiu care se manifesta la un depozit de furaje în care se aflau aproximativ 700 de baloți de furaje și un atelaj hipo. Focul a fost observat și anunțat pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 de un cetățean, în jurul orei 00.37, care a solicitat ajutorul pompierilor militari din cadrul Detașamentului Roșiorii de Vede. Aproape patru ore a durat misiunea salvatorilor roșioreni pentru a stinge în totalitate incendiul, aceștia intervenind cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă de capacitate mare. Ei au fost sprijiniți și de membrii SVSU din localitate, care au acționat cu un tractor multifuncțional, cu încărcător. Prin efortul conjugat al forțelor de intervenție profesioniste și al cetățenilor din acea zonă, s-a reușit salvarea de importante bunuri materiale și lichidarea incendiului în limitele găsite. Din primele verificări efectuate, a reieșit că focul a izbucnit din cauza unor artificii care au fost folosite în apropierea depozitului de furaje.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.