Eveniment

Armata iese și pe străzile din Teleorman zilele următoare

Încă de la adoptarea Ordonanței militare nr.3, pe străzile din București și alte orașe mari din țară au început să patruleze, alături de polițiști și jandarmi, și efective ale Ministerului Apărării Naționale. În urmă cu aproximativ două săptămâni, pentru Teleorman a fost aprobată varianta ca, în cazul în care reprezentanții Ministerului de Interne vor solicita, pe străzile din Teleorman să patruleze militari aduși din Olt.

Potrivit unor surse, cu puțin timp în urmă s-a decis ca, în zilele următoare, militarii să își facă apariția și pe străzile din județ, în special în municipii și orașe. Așa cum era stabilit deja, efectivele MApN care vor patrula pe străzile din Teleorman sunt de la unități militare din județul vecin Olt. De asemenea, efectivelor Inspectoratului Județean de Jandarmi li se vor alătura alți aproximativ 50 de jandarmi de la Craiova, susțin aceleași surse.

Articolul 10 al Ordonanței militare nr.3 prevede că “Ministerul Apărării Naționale asigură, la solicitarea ministrului afacerilor interne: preluarea în pază a unor obiective a căror protecție este asigurată în prezent de către Jandarmeria Română; personal și mijloace logistice pentru sprijinirea activităților de ordine publică; personal și mijloace logistice pentru sprijinirea activităților Poliției de Frontieră Române, în punctele de trecere a frontierei de stat”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.