Politic

Are PNL om pentru prefect? Iliescu, Savu sau Dumitrică, potențiali candidați, dar fără potențial de reușită…

prefecturaDupă cacealmaua de zile tre­cute, în care Cune a pierdut tot, au început deja zvonurile pentru cine urmează să primească bote­zul de prefect. După configurația PNL, trei ar putea fi “pretendenţii la mâna prefecturii”, toți aș­tep­tând la rând un asemenea eve­niment. Alexandru Iliescu, vice­pre­ședinte şi interimar la orga­nizația Roșiori, cu state vechi în PNL şi cu mai multe funcții ocupate în anii trecuţi, un penelist bine pregătit profesional, ar putea intra în discuție, numai că are o problemă cu câțiva lideri de la PSD, care nu prea îl agreează, aşa cum nu a fost agreat nici director la Drumuri Naționale sau la o altă deconcentrată. Iliescu a avut mai multe intervenţii în Consiliul Judeţtean, ca și consilier, care n-au fost pe aceeași lungime de undă cu solicitările celor din PSD.

Al doilea, ar fi ing. silvic Adrian Savu, un liberal tânăr, cu un impre­sio­nant potenţial politic și profesional, dar ţinut doar la stadiul de director. În prezent, este, de altfel, șeful Ocolului Silvic Slăveşti. Se pare însă că nu-l interesează funcția de prefect, pentru că, între timp, a primit o ofertă mult mai tentantă, aceea de director la Direcția Silvică județeană Giurgiu.

Al treilea şi cel mai interesat este însă fostul deputat George Dumitrică, cel care n-a mai putut candida la parlamentarele trecute, pentru că a fost nevoie să fie cineva exclus prin venirea lui Antonescu la Senat în Teleorman. A primit, în schimb, o funcție destul de bănoasă la București, numai că nu-i convine, pentru că a fost scos, astfel, din viața politică teleormăneană, unde el vrea să fie prezent pentru a reuși mai mult. Și această ocazie se pare că i s-a ivit fără să se aștepte. George Dumitrică vrea postul de prefect și, dacă a reușit rândul trecut să ia unul dintre cele mai bune posturi în administrația Camerei Deputaților, cel de director adjunct al Direcției Economice, este aproape sigur că va reuși și acum, când PNL Teleorman este într-o total derută în ce privește numirea unui nou prefect. George Dumitrică vrea să vină în Teleorman în lumea politică de unde a plecat, care, de altfel, l-a și creat. Că va reuși sau nu, rămâne de văzut. La alegerile parlamentare el a avut unele dispute, atât cu președintele Almăjanu, cât și cu președintele de atunci al CJT, actualul vicepremier Liviu Dragnea. Dar, sigur, acum sunt alte vremuri și alte situații, care pot fi depăşite. Și la potențialul dovedit al fostului deputat este posibil ca, foarte curând, să-l vedem și prefect, chiar şi la… cacealma.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.