Social

Are balta peşte

Ioan DUMITRESCU

Anul acesta Primăria municipiului Alexandria a organizat pentru prima oară Cupa presei la pescuit sportiv. Pe una dintre bălţile din apropierea municipiului reşedinţă de judeţ, s-au prezentat toţi reprezentanţii presei audio- video, ai presei scrise, toţi truditorii cu condeiul pentru alexăndreni şi pentru teleormăneni. Unii pescari, alţii doar mâncători de peşte sau chiar nemâncători, cu toţii au stat o zi întreagă cu undiţa în baltă. Unii dintre lucrătorii în presă au luat pentru prima oară în viaţa lor o undiţă sau o lansetă în mână, alţii, chiar dacă au prins sau nu au prins nici un peşte şi-au etalat ifosele de pescari inveteraţi, lansând cu eleganţă firele de gută, mulinând cu aparentă destoinicie către mal un peştişor sau o broască.

Practic a fost mai degrabă un moment de socializare, unul de destindere, de împăcare cu adversarii de la celelalte publicaţii sau televiziuni, un moment de relaxare atât de necesară după luni şi luni de muncă pentru unii, de trândăvie pentru alţii.

Administratorul public al municipiului Alexandria, Ştefan Tăbăcitu a fost amfitrionul şef al evenimentului, dar nu a lipsit nici primarul Victor Drăguşin, despre care multă lume spune că este un pescar înrăit. Dacă nu s-au prins kilograme de peşte, ci doar cât de o mică saramură, nu a fost vina organizatorilor, ci doar a pescarilor de ocazie; ceea ce s-a reuşit însă a fost mult mai important: s-au făcut schimburi de idei, de impresii, s-a reuşit o împăcare şi o apropiere a celor care până mai zilele trecute se considerau adversari, iar pe malul bălţii au dovedit cu toţii că sunt oameni aproape normali, dornici de comunicare, nu numai ahtiaţi de strângere de informaţii, dornici de exclusivităţi sau pur şi simplu truditori ai presei care îşi doresc să se remarce.

Astfel de ieşiri în spaţii deschise şi într-un decor superb ar trebui repetate, indiferent dacă are sau nu balta peşte; socializarea este mai importantă decât ranchiuna şi duşmănia, iar demersul Primăriei Alexandriei a fost unul demn de apreciat şi de salutat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.