Sport

Arbitrii sunt în perioada testelor de vară

Mai sunt câteva zile până la startul unui noul sezon fotbalistic judeţean şi toată lumea se pregăteşte pentru debut. În acest sens, Comisia Judeţeană a Arbitrilor Teleorman, for condus de preşedintele Nicolae Răceală (din Roşiorii de Vede) a stabilit seria acţiunilor de verificare a arbitrilor din această perioadă. În data de sâmbătă, 20 august a.c. (cu o săptămână înainte de startul Ligii a 4-a), a avut loc testarea fizică şi teoretică a arbitrilor din lotul Ligii a 4-a, testare desfăşurată în Alexandria. Pe stadionul Municipal au fost verificaţi din punct de vedere fizic cei aproximativ 30 de arbitri prezenţi, iar examenul teoretic a avut loc într-o locaţie din oraş.

De asemenea, în data de duminică, 28 august a.c. (în jurul orei 8.00), tot în Alexandria (stadionul Municipal), este programată testarea arbitrilor şi arbitrilor asistenţi componenţi ai loturilor din ligile a 5-a şi a 6-a, precum şi a celor care au lipsit la testarea lotului Ligii a 4-a. Din cele precizate de şeful CJA Teleorman, Nicolae Răceală, verificarea de sezon din punct de vedere fizic constă în probele deja cunoscute, testul Cooper (12 minute/2700 metri minim) şi proba de viteză (2×40 metri), după care se va susţine testarea teoretică, fără modificările apărute în ultima perioadă la Legile Jocului.

“În această vară am căutat să dăm posibilitate cât mai multor arbitri tineri să vină la teste alături de arbitrii din lotul Ligii a 4-a, încercăm să îi obişnuim şi pe aceştia cu nivelul primei ligi. Un lucru bun este că s-a văzut că au venit pregătiţi, sperăm să se repete situaţia şi la arbitrii loturilor din ligile 5 şi 6, de duminica viitoare”, a spus preşedintele CJ Arbitri Teleorman, Nicolae Răceală.

N.r. Referitor la modificările apărute cu privire la Legile Jocului, care vizează în mod direct echipele, în următoarele zile vom căuta să punctăm principalele aspecte care interesează echipele/jucătorii pentru o mai bună cunoaştere a acestora.

B.Pană

One Comment

  1. observator

    Citez din articol „incercam sa ii obisnuim si pe accestea cu nivelul primei ligi”,incheiat citatul! Sa intelegem ca astea vizeaza direct Liga a 1-a sau este o greseala facuta de autor?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.