Sport

Arbitrajul teleormănean bate pasul pe loc. Nici un arbitru teleormănean n-a promovat în lotul Ligii a 3-a!

În urmă cu câteva zile a avut loc examenul de promovare în lotul Ligii a 3-a de arbitri, examen organizat de Comisia Centrală a Arbitrilor, pentru ocuparea celor 19 locuri vacante (5 locuri pentru arbitri bărbaţi, 2 locuri arbitri femei, 10 locuri arbitri asistenţi bărbaţi, 2 locuri arbitri asistenţi femei). La concursul respectiv, organizat în perioada 6-7 octombrie a.c. în Bucureşti, s-au înscris opt arbitri din Teleorman, din care şapte au participat la concursul de promovare, iar unul a concurat la programul naţional de monitorizare a arbitrilor tineri (arbitrul asistent Traian Ene – Plosca); este vorba de Mihăiţă Alexe (Turnu Măgurele), Mircea Belinaş (Zimnicea), Ionuţ Dogeanu (Videle), Liviu Mincă (Videle), Valentin Naidin (Turnu Măgurele), Florin Ochea (Turnu Măgurele) – pentru un loc de arbitru, Andrei Baciu (Videle) – pentru un loc de arbitru asistent.

În urma concursului, care a constat în probele fizice – şase serii  x 40 metri, test Cooper x 12minute, test teoretic – 20 de întrebări, nici unul din arbitrii teleormăneni participanţi la concurs n-a reuşit să intre în locurile promovabile ale concursului. În aceste condiţii, judeţul Teleorman rămâne cu aceiaşi arbitri divizionari cu care a început actualul sezon: Marius Bobe (Videle), Ionuţ Babadac (Alexandria), Cosmin Ciocan (Turnu Măgurele), Liviu Barbu (Videle) şi Cătălina Nan (Alexandria).

“Sunt dezamăgit complet, am pierdut luni de zile cu pregătirea acestor arbitri, am făcut eforturi susţinute, atât financiar, cât şi uman, am sperat că aceşti arbitri vor avea o prestaţie bună, dar la examen au avut evoluţiile acestea, modeste în opinia mea. Sunt total nemulţumit şi vom vedea dacă vom mai organiza astfel de cursuri de pregătire cu arbitrii, poate că soluţia este ca fiecare să se pregătească individual, cum era altădată”, a spus preşedintele AJ Arbitri Teleorman, Nicolae Răceală.

Mediile obţinute de arbitrii teleormăneni candidaţi la concursul de promovare în lotul divizionar al Ligii a 3-a:

* arbitri

– Valentin Naidin: proba fizică 8,44 / teoretic 9,00, medie generală 8,66;

– Florin Ochea: proba fizică 8,83 / teoretic 5,00, medie generală 7,30;

– Mihăiţă Alexe: proba fizică 4,50 / teoretic 7,00, medie generală 5,45;

– Liviu Mincă: proba fizică 4,38 / teoretic 6,50, medie generală 5,23;

– Ionuţ Dogeanu: proba fizică 4,29 / teoretic 5,50, medie generală 4,78;

– Mircea Belinaş: proba fizică 4,80 abandon / teoretic absent;

* arbitri asistenţi

– Andrei Baciu: proba fizică 8,90 / teoretic 6,00, medie generală 7,74.

2 Comments

  1. Cum e turcu si pistolul! Ce sa iasa din mana unui plafonat, ruginit,cum este veneticul asta de la Toporu? El chiar nu intelege ca este depasit?Ramanand in domeniul sportului nu observa ca sunt antrenori care au performante bune si tot sunt schimbati pentru a aduce un suflu nou echipelor? Nesimtitu-l asta ce vrea sa facem miting si sa iesim in strada sa-i cerem demisia? Se pare ca asta este solutia care a mai ramas si care cum se poate observa da si roade!

  2. Ochea…repetent la teorie…haaa asa se manifesta si cand arbitreaza

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.