Sport

Arădencele vin fără antrenor la Alexandria

Echipa feminină de baschet Universitatea ”Vasile Goldiș” ICIM Arad a anunțat demiterea antrenorului principal, americanul Stacey Nolan. Parcursul fluctuant, presărat cu mai multe rezultate nefavorabile, în Liga Națională, a fost principalul motiv anunțat de oficialii grupării arădene, pentru demiterea lui Nolan (foto). Picătura care a umplut paharul a fost eliminarea din turul preliminar al Cupei României, după o dublă înfrângere în fața celor de la Universitatea Cluj-Napoca. De asemenea, problemele disciplinare de la nivelul lotului au fost invocate ca un nou cap de acuzare împotriva lui Stacey Nolan.

Potrivit președintelui clubului din Arad, Marcel Urban, Comitetul Director al clubului s-a întrunit luni dimineață (n. red. – 9 ianuarie 2017), într-o ședință de analiză a activității echipei în acest sezon competițional. În urma ședinței respective, s-a decis, în unanimitate de voturi, luarea unor măsuri în încercarea de a salva ce se mai poate salva din actualul sezon.

Comitetul Director al clubului din Arad a decis despărțirea amiabilă de antrenorul Stacey Nolan, căruia i s-a mulțumit pentru activitatea depusă și i s-a urat mult succes în cariera viitoare de antrenor.

Până la găsirea unui alt tehnician, de pregătirea echipei se va ocupa, ca interimar, profesorul Dan Moraru, care va sta pe banca tehnică a echipei la următoarea partidă pe care arădencele o vor disputa în Liga Națională, în deplasare, chiar cu CS Baschet Teleorman Alexandria, în data de 14 ianuarie.

”În cadrul ședinței de luni, Comitetul Director al clubului a decis că echipa are nevoie de un ‘șoc’, motiv pentru care s-a renunțat la serviciile antrenorului Stacey Nolan, despărțirea având loc în mod amiabil. Urmează ca, până la aducerea unui nou tehnician, de echipă să se ocupe prof. Dan Moraru”, a declarat, într-un comunicat de presă transmis luni, 9 ianuarie, preluat de Agerpres, Marcel Urban, președintele clubului Universitatea ”Vasile Goldiș” ICIM Arad.

Stacey Nolan a încheiat astfel al doilea mandat la cârma echipei arădene. Dacă acum americanul a ieșit pe ușa din dos, în 2011 el a reușit tripla magică, aducând pe malul Mureșului campionatul, Cupa României și Liga Europei Centrale. A fost prima și singura dată în istoria clubului din Arad, când în vitrină s-au regăsit toate cele trei trofee, în același sezon.

CS Baschet Teleorman Alexandria poate profita de această situație, pentru obținerea unui nou succes care să ne consolideze poziția de play-off. Nu doar Universitatea ”Vasile Goldiș” ICIM Arad prezintă probleme de organizare internă. Recent, Politehnica Național Iași și-a pierdut antrenorul, pe John Tsirogiannis, dar și pe cele mai bune jucătoare (Lia Galdeira, Jasmine Johnson etc), din cauza restanțelor salariale. (Cristi Frisk)

Foto:baschetarad.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.