Social

Aproximativ o treime din posturile de directori au rămas vacante în unităţile de învăţământ din Teleorman – Doar puţin peste 100 de candidaţi au promovat concursul pentru ocuparea funcţiilor de conducere în şcoli

Monica DUMITRESCU

Concursul naţional pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat a fost finalizat în Teleorman vineri, 28 octombrie.

Potivit rezultatelor publicate pe site-ul oficial al Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman la proba de evaluare a CV-ului, după promovarea probei scrise, au participat 126 de persoane din care au fost declarate admise 118. La proba de interviu a fost respins un singur candidat.

În Teleorman au fost scoase la concurs în total 173 de posturi (142 de director şi 31 de director adjunct). Dacă pentru câteva din aceste posturi s-au înscris la concurs mai mulţi candidaţi, pentru multe dintre ele nu există niciun pretendent.

În cazul în care pentru un post sunt mai mulţi candidaţi admişi, postul va fi ocupat de candidatul cu cel mai mare punctaj cumulat la cele trei probe. În cazul egalităţii de punctaj, este declarat promovat candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba scrisă. Dacă şi în această situaţie egalitatea se păstrează, pentru unităţile de învăţământ cu filiera tehnologică, este declarat promovat candidatul care este de specialitate: inginer, economist, medic etc., după caz, iar la filiera vocaţională, cel care are specialitatea corespunzătoare profilului predominant al unităţii de învăţământ, iar pentru celelalte unităţi de învăţământ este declarat promovat candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba de interviu. Dacă şi în această situaţie egalitatea persistă, este declarat promovat candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba de evaluare a CV-ului.

Potrivit inspectorului şcolar general prof. Valeria Gherghe, în Teleorman a fost înregistrată o situaţie în care criteriile stabilite de metodologie nu sunt suficiente pentru departajarea a candidaţilor pentru un post de director. Este vorba despre cei doi candidaţi la funcţia de director al Colegiului Tehnic “Anghel Saligny” din Roşiorii de Vede între care există egalitate perfectă la toate criteriile stabilite de MECTS.

Rezultatele finale ale concursului vor fi validate pe 16 decembrie. Până atunci, candidaţii nemulţumiţi de rezultatele obţinute la probele de evaluare a CV ului şi interviu pot depune contestaţii perioada 21-23 noiembrie.

În urma acestui concurs peste o treime dintre posturile de director şi director adjunct în unităţile de învăţământ teleormănene au rămas vacante. Până la organizarea unui nou concurs, consiliul de administraţie al ISJ va numi în aceste funcţii alte persoane decât cele care au ocupat până acum posturile şi nu s-au înscris sau nu au promovat concursul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.