Social

Aproximativ 3800 de alexăndreni vor primi ajutoare alimentare

Săptămâna aceasta, începe distribuirea alimentelor de la Uniunea Europeană. Coşul cu produse alimentare acordate persoanelor cu venituri mici din partea Uniunii Europene cuprinde anul acesta 16 kilograme de făină, 5 kilograme de mălai, 7 kilograme de orez, 4 kilograme de zahăr, 7 litri de ulei, 1 kilogram de fasole, 1 cutie de bulion, 0,6 kilograme de biscuiţi, echivalentul a trei pachete, roşii în bulion şi mazăre câte 2 cutii şi paste făinoase 1,2 kilograme, echivalentul a trei pungi. Potrivit directorului adjunct al Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Alexandria, Verginia Krumeş, până la sfârşitul săptămânii trecute nu se primise făina, orezul şi zahărul, produse care dacă nu vor ajunge până pe 15 noiembrie urmează să fie distribuite ulterior.

Anul acesta numărul persoanelor care vor primi ajutoare alimentare va fi mai mare. Pe lista celor care vor primi ajutoare de la UE au fost incluşi şomerii înregistraţi, invalizii şi veteranii de rãzboi, vãduvele de rãzboi, persoanele care au efectuat stagiul militar în cadrul Direcţiei Generale a Serviciului Muncii în perioada 1950-1961, persoanele persecutate din motive politice de dictatura instauratã cu începere de la 6 martie 1945 precum şi cele deportate în strãinãtate ori constituite în prizonieri, eroii-martiri şi luptãtorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989, persoanele care şi-au jertfit viaţa sau au avut de suferit în urma revoltei muncitoreşti anticomuniste de la Braşov din noiembrie 1987, persoanele care primesc indemnizaţie pentru activitatea de liber-profesionis-artişti interpreţi sau executanţi, pensionarii sistemului public de pensii, membri ai uniunilor de creatori legal constituite şi recunoscute ca persoane juridice de utilitate publicã, soţul supravieţuitor al unei persoane care avea calitatea de pensionar în sistemul public de pensii, în fostul sistem al asigurãrilor sociale de stat sau în fostul sistem al asigurãrilor sociale pentru agricultori ale cãror venituri cumulate, obţinute exclusiv din aceste legi, se aflã sub 400 lei/lunã.

În Alexandria, lista beneficiarilor de ajutoare alimentare de la Uniunea Europeană cuprinde aproape 3800 de persoane. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.