Economie

Aproximativ 380 de producători agricoli şi apicultori teleormăneni aşteaptă subvenţia de la stat

fermierGuvernul României a adoptat o Hotărârea de Guvern privind aprobarea schemei ajutoare de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada ianuarie – august 2014 care se acordă în agricultură, în sectorul vegetal. În acelaşi sens, Guvernul a adoptat şi o HG privind acordarea de ajutoare apicultorilor care, de asemenea, au avut de suferit de pe urma intemperiilor. La nivelul judeţului Teleorman, aproximativ 380 de teleormăneni au depus dosare în acest sens, pentru o sumă totală de circa 2 milioane de lei.

Potrivit DADR Teleorman, luna aceasta, Ministerul Agriculturii va vira în conturile celor care au depus cereri de subvenţii sumele cuvenite. După cum am precizat, printre agricultorii care vor primi bani se numără apicultorii afectaţi de calamităţi, 250 la nivelul judeţului Teleorman, şi producătorii agricoli ale căror culturi au fost calamitate în perioada ianuarie – august 2014, respectiv peste 130 de fermieri la nivelul judeţului nostru.

În ceea ce priveşte valoarea subvenţiei, apicultorii vor primi 4 lei pentru o familie de albine pentru o stupină de până la 75 de familii şi 7,5 lei pentru familia de albine pentru o stupină de până la 75 de familii, iar fermierii ale căror culturi au fost calamitate vor primi pentru culturile de grâu, porumb, sorg, floarea soarelui, rapiţă, orz, secară, triticale, ovăz, soia, orzoaică câte 335 lei la hectar, pentru legumele în câmp şi pepeni câte 610 lei/ha, cartof – 700 lei/ha, plantaţii pomicole – 1.200 lei/ha, plantaţii viticole – 500 lei/ha, sfeclă de zahăr – 400 lei/ha, lucernă, muştar şi tutun – 250 lei/ha, iar pentru căpşuni cuantumul sprijinului financiar va fi de 300 lei la hectar. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.