Economie

Aproximativ 3.000 de cărți de muncă sunt, încă, neridicate de la ITM

În prezent, în custodia Inspectoratului Teritoarial de Muncă Teleorman se află un număr de aproximativ 3.000 de carnete de muncă.

Având în vedere importanța carnetului de muncă la deschiderea dreptului la pensie, Emil Viorel Ciobanu precizează că, cei care nu și-au ridicat carnetele de muncă,  să se prezinte la ITM Teleorman, în vederea ridicării acestora.

Pentru înmânarea carnetelor de muncă, titularii trebuie să se prezinte la Inspectoratul Teritorial de Muncă Teleorman cu actul de identitate. În situații excepționale, titularii pot împuternici și alte persoane pentru ridicarea documentelor. Persoanele împuternicite, pe lângă împuternicire, vor prezenta la ITM copia actului de identitate a titularului carnetului de muncă şi propriul act de identitate.

Pentru angajatori, înmânarea carnetelor de muncă se va face către reprezentantul legal al unității care se va prezenta cu ștampila unității (sau către altă persoană împuternicită, în scris, de către reprezentantul legal). La rândul lor, angajatorii trebuie să restituie carnetele titularilor. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.