Social

Aproape toți pensionarii teleormăneni beneficiază de neimpozitarea pensiilor

Începând cu veniturile aferente lunii februarie 2017, venitul impozabil lunar din pensii se stabilește prin deducerea din venitul din pensie a sumei neimpozabile lunare de 2.000 lei.

De neimpozitarea pensiilor mai mici de 2.000 lei va beneficia un număr de 1.227.018 pensionari, care, prin această măsură, vor avea o creștere a pensiei în medie cu 77 lei. Măsura este introdusă prin dispozițiile art. 100 din Legea nr. 227/2015, modificat prin Legea nr. 2/2017.

Astfel, numărul pensionarilor care rămân să plătească impozit după data de 1 februarie a.c. este de 229.231 persoane, la nivel naţional.

La nivelul județului Teleorman, numărul pensionarilor care vor beneficia de această măsură este foarte mare, respectiv cei mai mulți pensionari vor fi scutiți de impozitarea, majoritaea având sub 2.000 de lei pensia. Numărul celor care rămân să plătească va fi de puțin peste 2000 de pensionari, din peste 108.000 beneficiari de pensie înregistrați la această dată.

De asemenea, din februarie, plata contribuției de asigurări sociale de sănătate a fost eliminată pentru toți pensionarii, aceasta urmând să fie suportată de la bugetul de stat.

Și angajații sezonieri care sunt păstrați activi pe piața muncii tot anul beneficiază din februarie de eliminarea impozitului pe venit, precizează ITM Teleorman. Măsura este prevăzută în OUG nr.3/2017, care mai stipulează și faptul că este eliminată plata CASS pentru veniturile obținute din investiții, de către salariați, pensionari și de cei cu activități independente. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.