Social

Aproape o treime din numărul autovehiculelor verificate de RAR în Teleorman pun în pericol securitatea rutieră

BICICLIST - TRAFICMonica DUMITRESCU

În prima jumătate a acestui an, Registrul Auto Român a verificat tehnic în trafic, la nivelul judeţului Teleorman, 797 de vehicule. Din totalul autoturismelor, autoutilitarelor, motocicletelor şi remorcilor verificate, 48,06% au fost depistate cu probleme tehnice sau legate de documente. 31,37% dintre autovehiculele verificate au fost considerate neconforme din punct de vedere al securităţii rutiere, inspectorii RAR constatând proasta funcţionare a instalaţiei electrice de iluminare şi semnalizare, defecţiuni ale sistemului de frânare, starea necorespunzătoare a şasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale în mecanismul de direcţie sau în articulaţiile punţilor faţă şi spate. 3,14% dintre vehicule au avut probleme legate de identificare, neconcordanţe între seria poansonată pe şasiu/caroserie şi cea din acte, schimbarea culorii autovehiculului sau a destinaţiei de utilizare. Potrivit RAR, 1,38% dintre vehicule au fost neconforme din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecţiei tehnice periodice (dovada de efectuare a ITP expirată, dovezi de efectuare a ITP false, lipsa actelor).

În urma analizei emisiilor poluante, la 26,38% dintre vehiculele oprite inspectorii RAR au constatat depăşirea nivelului maxim admis.

Inspectorii RAR au depistat şi 124 autovehicule care prezentau pericol iminent de accident, în special din cauza defecţiunilor periculoase constatate la sistemul de frânare şi la direcţie. În aceste situaţii, una dintre măsurile luate a fost reţinerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecţii tehnice la reprezentanţele Registrului Auto Român.

În urma controalelor desfăşurate la nivelul judeţului Teleorman de Registrul Auto Român şi Poliţia Rutieră în prima jumătate a acestui an, au fost aplicate 381 de amenzi şi au fost reţinute 35 de permise de conducere şi 333 de certificate de înmatriculare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.