Social

Aproape o treime din liceele teleormănene riscă să obţină promovabilitate zero la Bacalaureat

bacÎn ceea ce priveşte procentul de promovabilitate la bacalaureat ce va fi obţinut în Teleorman în această vară previziunile sunt sumbre. La ultima simulare a Bacalaureatului organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman, cu numai aproximativ o lună în urmă, doar

20,75% dintre elevii care au participat au reuşit să obţină cel puţin nota 5 la matematică. Potrivit reprezentanţilor ISJ în şase dintre liceele teleormănene niciun elev nu a obţinut notă de trecere la matematică. Este vorba despre Liceul Tehnologic nr. 1 (Rulmentul) şi Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu” (Agricol) din Alexandria, Liceul Tehnologic nr. 2 din Roşiorii de Vede, Liceul Tehnologic “Andrei Şaguna” Botoroaga, Liceul Tehnologic “Sfântul Haralambie” şi Colegiul Tehnic “Praporgescu” din Turnu Măgurele.

Este puţin probabil ca într-un timp aşa de scurt rămas până la proba de matematică din cadrul acestei sesiuni candidaţii să facă progrese semnificative, astfel că procentul de promovabilitate la această sesiune riscă să fie mai mic chiar decât anul trecut când a fost de aproximativ 30%.

Prima sesiune a Bacalaureatului din acest an a demarat la începutul acestei săptămâni cu proba orală la limba şi literatura română, care se va încheia astăzi în toate unităţile de învăţământ. Urmează în perioada 17-21 iunie, evaluarea competenţelor digitale şi în perioada 25-28 iunie evaluarea competenţelor ligvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Probele scrise se desfăşoară în perioada 1-5 iulie, iar rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor vor fi afişate pe 12 iulie. Cei care nu reuşesc să promoveze în prima sesiune mai au o şansă anul acesta în cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului care se va desfăşura în perioada 19-30 august, înscrierile pentru acesta fiind programate în perioada 15-19 iulie.

Potrivit reprezentanţilor Ispectoratului Şcolar Judeţean în Teleorman s-au înscris pentru susţinerea Bacalaureatului în prima sesiune 4088 de absolvenţi, dintre care 995 de candidaţi sunt absolvenţi din anii trecuţi, care nu au promovat bacalaureatul. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.