Social

Aproape o mie de teleormăneni încasează stimulent de inserţie pentru creşterea copilului

La nivelul judeţului Teleorman, 999 de persoane beneficiază de stimulent de inserţie pentru creşterea copilului, iar  46 au fost suspendaţi la sfârşit de lună, potrivit unui raport al Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială.

Conform informaţiilor furnizate, pentru cei 999 de beneficiari, în luna aprilie, a fost plătită suma de 631.778 de lei, suma medie plătită fiind de 632,41 de lei.

Persoanele aflate în concediul pentru creşterea copilului, dar care aleg să revină la serviciu mai repede decât trebuie, pot cere acordarea stimulentului de inserţie, cuantumul acestuia fiind de 50% din cuantumul minim al indemnizaţiei aferente concediului pentru creşterea copilului. Acest drept al părinţilor este reglementat de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010, iar valoarea acestuia a crescut, de la 1 aprilie 2017, pentru a doua oară în acest an şi a ajuns la 650 de lei.

Potrivit normelor legale în vigoare, plata stimulentului de inserţie încetează când copilul împlineşte doi ani (respectiv trei ani, în cazul copilului cu handicap). Totuşi, în cazul persoanelor care obţin venituri cu minimum 60 de zile înainte de împlinirea de către copil a vârstei de doi ani (respectiv trei ani, în cazul copilului cu handicap), acordarea stimulentului se prelungeşte până când copilul împlineşte trei ani (respectiv patru ani, în cazul copilului cu handicap).

Potrivit aceleiaşi surse, la nivelul judeţului Teleorman, 1.793 de persoane primesc indemnizaţie pentru creşterea copilului, iar 169 au fost suspendate de la plată la final de lună. Pentru plata drepturilor personelor care primesc indemnizaţia pentru creşterea copilului, în luna aprilie a anului 2018 a fost achitată suma de 2.522.676 de lei, se mai arată în raportul ANPIS, suma medie plătită fiind de 1.406,96 de lei. (Violeta Mocanu)

2 Comments

  1. Da asta chiar da știre bv alt ceva nu mai aveți de dat

  2. Stimulent de insertie LOL

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.