Social

Aproape jumătate din populația județului Teleorman are un nivel scăzut de educație și doar 8,8%, studii superioare

Potrivit datelor furnizate de Direcția Județeană de Statistică Teleorman, în urma centralizării rezultatelor provizorii ale Recensământului Populației și Locuințelor, privind structura populației județului după nivelul de instruire absolvit, situația este una îngrijorătoare. Astfel, din totalul populației rezidente a județului Teleorman, 47,4% are nivel mediu de educație (postliceal, liceal, profesional, învățământ complementar sau de ucenici), 43,8%, aproape jumătate din populație, nivel scăzut (preșcolar, primar, gimnazial sau fără școală absolvită) și doar 8,8% nivel superior.

Din punctul de vedere al ponderii populaţiei rezidente cu nivel superior de educație, judeţul Teleorman se situează abia pe locul 38 în ierarhia judeţelor. Structura populației după nivelul de educație absolvit este diferit în funcție de cele două sexe.

Astfel, din totalul populației rezidente la nivelul județului Teleorman (323.544 persoane) din procentul de 8,8% al persoanelor cu nivel ridicat de educație, persoanele de sex feminin au majoritatea (54,8%), pe când numărul celor de sex masculin atinge un procent de 45,2%.

În rândul persoanelor cu nivel mediu de educație, situația este opusă – 53,8% bărbați, respectiv 46,2% femei.

În ceea ce privește situația persoanelor rezidente cu nivel scăzut de educație, 44,5% sunt persoane de sex masculin și 56,6 % sunt de sex feminin.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.