Sport

Aproape de tragedie pe terenul de fotbal

Până vine Salvarea, moare omul pe teren!

Incident grav la un joc de fotbal din campionatul judeţean, la nivel de juniori, în Liga a 4-a, sâmbăta trecută. În min. 69 al jocului FC Traian – Pamimai Videle, la scorul 0-5, o banală fază la mijlocul terenului a dus aproape de o dramă. Un jucător al gazdelor, D. Miu (nr. 9), a sărit să joace mingea cu capul, în zona de la centrul terenului, iar un adversar, care sărise de asemenea, l-a lovit pe jucătorul gazdelor în zona cervicală. Ambii jucători au căzut ca seceraţi la pământ, moment în care s-a oprit jocul. Imediat, observatorul partidei (N. Răceală, din Roşiorii de Vede) a fost inspirat şi a sunat la Ambulanţă, pe numărul de urgenţă 112, în jurul orei 11.50. Asistenta medicală prezentă la joc a acordat imediat îngrijiri celor doi jucători, însă cel din Videle a lăsat senzaţia că nu este lovit serios, astfel că, în două-trei minute s-a ridicat. Numai că momentele de groază au fost amplificate de jucătorul lovit de la Traian, care a rămas nemişcat minute bune pe teren! Toată lumea se uita spre drum, să vadă când vine Salvarea, dar aceasta întârzia! Când jucătorul şi-a revenit, acesta a spus că îl doare zona cervicală, imediat asistenta înţelegând că adolescentul este suspect de fractură cervicală, motiv pentru care au decis să îl lase întins pe iarbă, până ajunge Salvarea. Colegii jucătorului, antrenorii, alţi oameni din localitate, prezenţi la joc, au venit lângă tânăr, pe teren, încercând să-l îmbărbăteze, toată lumea căutând să facă mai scurtă aşteptarea.

Şi au aşteptat, mai bine de 30 de minute, până când, într-un târziu, a venit şi Ambulanţa! A fost un moment absolut neplăcut, să vezi că un adolescent are nevoie de îngrijire medicală, iar Salvarea (cum îi spun oamenii simpli) vine după o jumătate de oră, deşi sunt doar vreo 10 km între Turnu Măgurele şi Traian.

Glumind amar, un cetăţean care a văzut nenoricirea de la terenul de fotbal, dar şi iritat de întârzierea Salvării, spunea: «dacă era vreun beţiv căzut în şanţ, venea salvarea imediat, că a căzut un copil, la fotbal, îl lasă să moară pe teren!».

Bogdan Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.