Eveniment

Aproape 700 de persoane au solicitat ajutor medical de urgență, în perioada de Crăciun

Echipajele Serviciului Judeţean de Ambulanţă Teleorman au lucrat intens în zilele de Crăciun şi în Ajunul Crăciunului, cele patru zile fiind foarte aglomerate, întrucât destul de mulţi teleormăneni au apelat la Salvare pentru a cere ajutor medical de urgenţă. Comparativ cu anul trecut, Crăciunul 2016 a fost mai aglomerat din punct de vedere al numărului apelurilor la Ambulanță, acestea fiind cu peste 150 de apeluri mai multe ca anul trecut.

Mulţi teleormăneni au consumat alimente şi băuturi peste măsură, iar pe fondul excesului alimentar şi de băuturi alcoolice, aproape 100 de teleormăneni au ajuns la spital cu dureri abdominale, la care se adaugă durerile de spate. Apeluri multe au fost şi pentru copiii bolnavi, pusee de tuse şi probleme respiratorii, dar şi pentru dureri de cap şi accidente vasculare cerebrale. Numărul apelurilor către Serviciul Judeţean de Ambulanţă a fost mai mare decât într-o perioadă obişnuită de weekend, potrivit raportului de la Ambulanţă întocmit pentru intervalul 23.12.2016, ora 07.00 – 27.12.2016, ora 07.00, însă medicii şi asistentele au făcut faţă numărului mare de solicitări.

Potrivit SJA Teleorman, teleormănenii s-au resimţit în urma abuzurilor alimentare şi cei mai mulţi dintre cei care au ajuns la camerele de gardă ale spitalelor au ajuns din cauza exceselor, în timp ce alţii, din cauza accidentelor diverse sau al bătăilor primite în urma cărora s-au ales cu diferite leziuni sau traumatisme.

În intervalul menţionat, au fost înregistrate 691 de solicitări pentru serviciul de ambulanţă, aproape 100 de solicitări pentru probleme digestive, 57 pentru durerile de cap, 47 pentru copii bolnavi, 40 de solicitări pentru dificultăţi de respiraţie, 31 de persoane au suferit accidente vasculare cerebrale. 29 de persoane au fost transportate la spital din cauza durerilor toracice și tot atâtea din cauza traumatismelor suferite ca urmare a diverselor accidente în care au fost implicate, 10 persoane au fost duse la spital din cauza problemelor psihice, cei mai mulţi din cauza tentativelor de suicid, șase teleormăneni au căzut în stradă, iar alți opt au ajuns la spital din cauza bătăilor primite. De menţionat că, în această perioadă, echipajele au fost solicitate la maxim, dar nu au fost probleme cu numărul ambulanţelor. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.