Social

Aproape 700 de copii au fost deja înscrişi în clasa pregătitoare în şcolile teleormănene

clasa-pregatitoareÎnscrierile în clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2013-2014 au început luni, 1 aprilie, prima etapă urmând să se încheie pe 22 aprilie. În urma unui recensământ efectuat de unităţile de învăţământ se estimează că numărul total de copii care vor intra în clasa pregătitoare la toamnă în Teleorman este de 2035.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, până joi, 3 aprilie, la ora 12.00, în judeţul Teleorman au fost înregistrate 719 cereri de înscriere în acestă clasă. Din totalul cererilor 681 au fost validate, restul de 38 fiind depuse doar on line, fără ca părinţii să se fi prezentat la unitatea de învăţământ pentru validare.

Până la acest moment, cele mai multe solicitări s-au primit pentru Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” Roşiorii de Vede, Şcoala Gimnazială “Ştefan cel Mare” Alexandria, Liceul Teoretic “Marin Preda” Turnu Măgurele, Şcoala Gimnazială nr. 1 Videle.

Înscrierile s-au desfăşurat în condiţii optime, în tot judeţul, fără situaţii speciale în ceea ce priveşte funcţionarea aplicaţiei informatice, susţin reprezentanţii ISJ.
Pentru o informare corectă, părinţii şi cei interesaţi pot consulta site-ul Inspectoratului  Şcolar Judeţean Teleorman www.isjtr.ro. Aici pot găsi detalii privind circumscripţiile şcolare unde se realizează înscrierile, dar şi detalii privind paşii pe care îi au de parcurs pentru înscriere. De asemenea, cei interesaţi pot apela Tel Verde, accesibil la numărul 0 800 816 247, la care membrii Comisiei judeţene de înscriere vor oferi consiliere în această problemă.
În această etapă, programul de înscriere, în fiecare unitate de învăţământ, este de luni până vineri, între orele 8.00 – 20.00 şi sâmbăta, între orele 8.00 – 13.00. (M.D.)      

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.