Economie

Aproape 6,5 milioane de lei din excedentul bugetar vor fi utilizaţi pentru investiţii la Alexandria

Monica DUMITRESCU

Consiliul local al municipiului Alexandria a aprobat în şedinţa extraordinară desfăşurată joi, 8 ianuarie, utilizarea excedentului bugetar din anii precedenţi în anul 2015 pentru finanţarea unor investiţii din competenţa administraţiei publice locale. Potrivit Hotărârii Consiliului local este vorba de 6 473 560 lei din care vor fi finanţate investiţii în domeniile învăţământ, ordine publică, cultură, recreere, dezvoltare publică, servicii, transporturi.

Aproape jumătate din suma disponibilă va fi direcţionată către investiţii la capitolul Cultură şi Recreere. Mai bine de 3,1 milioane de lei vor merge către amenajare infrastructură şi peisagistică Parc Pădurea Vedea, reabilitarea Casei de Cultură şi amenajarea unui cinematograf 3D în incinta acesteia. O sumă considerabilă, peste 1,8 milioane lei a fost alocată pentru capitolul Servicii de Dezvoltare Publică şi locuinţe, majoritatea banilor, peste un milion de lei, urmând să fie folosiţi pentru continuarea unor lucrări privind construirea de locuinţe ANL, infrastructură şi utilităţi pe şoseaua Turnu Măgurele, în incinta fostei Unităţi militare. Restul sumei alocate capitolului Servicii de Dezvoltare Publică şi locuinţe va fi utilizată pentru începerea unor lucrări noi privind extinderea reţelei de iluminat public prin pozare subterană în zona Pod Vedea – şoseaua de centură şi alimentare cu energie electrică semnal de intrare în municipiul Alexandria, studiu de trafic Parc Industrial, Sistem informatic integrat pentru managementul activitătilor din Primăria Municipiului Alexandria, Sistem informatic geografic şi cartografiere computerizată (harta GIS) a Municipiului Alexandria etc.

Municipalitatea şi-a propus ca în anul 2015 să achiziţioneze un autovehicul cu senile/roţi tip UTV cu capacitate de trecere mărită destinat transportului de persoane şi materiale în teren accidentat pe apa, pe zapadă şi în teren mlăştinos, necesar pentru prevenirea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă, asigurării şi coordonării resurselor umane, materiale, financiare şi de altă natură necesare restabilirii stării de normalitate. Pentru achiziţia acestui utilaj a fost alocată suma de 210.000 lei.

Aproape 100 000 de lei au fost alocaţi pentru învăţământ. Principalele obiective ce vor fi realizate în acest domeniu în anul 2015 sunt finanţate din fonduri europene, municipalitatea având o cotă parte din aceste cheltuieli. Este vorba despre continuarea lucrărilor de consolidare a unor clădiri la Ferma Grupului Şcolar Agricol, constructia unui grup sanitar amplasat în incinta Şcolii Gimnaziale nr. 5 în vederea asigurării bunei funcţionări a centrului de învăţământ gimnazial şi construcţia unei clădiri cu destinaţia

vestiare+grup sanitar, care vor deservi sălii de sport a Liceului Teoretic “Al. I. Cuza” din municipiul reşedinţă de judeţ.

Au mai fost alocaţi 800 de mii de lei pentru reabilitare cartier zona blocurilor 700-714 (str. C-tin Brâncoveanu – str. 1 Mai – str. Al. Ghica) şi alţi 300 de mii de lei pentru modernizarea străzii Mircea cel Bătrân (tronson I şi II). De asemenea, au fost alocaţi aproximativ 110 mii lei pentru elaborarea documentaţiilor tehnice pentru modernizare drum exploatare agricolă linia de centură şi modernizare zona Veterani.

Nu toţi consilierii locali alexăndreni au fost de acord cu modul în care municipalitatea a ales să utilizeze excedentul bugetar din anii precedenţi pentru finanţarea investiţiilor în anul 2015, cei şase consilieri ai PNL abţinându-se în momentul votului. Cu toate acestea, proiectul a fost aprobat cu 13 voturi pentru.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.