Social

Aproape 57% dintre teleormăneni s-au autorecenzat / Județul Teleorman, pe locul 4 la nivel național

Unitatea de Coordonare şi Implementare a Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor 2021a prelungit perioada de trecere de la autorecenzare la recenzarea prin interviu faţă în faţă, astfel că intervalul 31 mai – 01 iunie a fost dedicat activităţilor de pregătire a recenzorilor, cu accent pe recunoaşterea sectorului de recensământ, planificării sincronizărilor pe fiecare tabletă şi demararea interviurilor, etapizat, pentru zilele de 2, 3 şi 4 iunie 2022.

Astfel că recenzarea prin interviu faţă în faţă se va desfăşura în perioada 02 iunie -17 iulie 2022.

Drept urmare, astăzi a început etapa de colectare a datelor de recensământ prin deplasarea recenzorilor la adresele de reşedinţă obişnuită a populaţiei care nu s-a autorecenzat online în perioada 14 martie – 27 mai 2022. Vor fi vizitate şi gospodăriile populaţiei care nu au finalizat corect şi complet chestionarele de recensământ.

Potrivit Direcției Județene de Statistică, se vor colecta date de la toate persoanele, indiferent de cetăţenie, care la momentul de referinţă al recensământului aveau reşedinţa obişnuită în România (care, la 1 decembrie 2021, locuiau pe teritoriul României pentru o perioadă de cel puţin 12 luni).

Momentul de referinţă al recensământului este ora 0 (zero) din data de 1 decembrie 2021, iar datele colectate trebuie să reprezinte situaţia la acel moment.

Sursa citată mai informează că, până la finalul zilei de 27 mai, ultima zi de autorecenzare, la nivelul judeţului Teleorman, s-au înregistrat în total un număr 195.663 chestionare de persoane, iar în urma verificării, s-au validat 178.076 de chestionare.

Raportat la populaţia ţintă estimată la 1 decembrie 2021, de 314.467 persoane, procentul de autorecenzare realizat la nivelul judeţului nostru, este de 56,63%, ce situează Teleormanul pe locul 4 la nivel naţional. Pe medii de rezidenţă, 32,60% s-au realizat în mediul urban şi 67,40% în mediul rural.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.