Economie

Aproape 540 de teleormăneni şi-au găsit un loc de muncă cu sprijinul AJOFM Teleorman în luna ianuarie

537 de persoane, dintre care 263 femei, și-au găsit un loc de muncă, prin intermediul Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă, în prima lună a anului, transmit reprezentanții instituției.

Potrivit sursei citate, din totalul persoanelor ocupate în luna ianuarie, 296 au peste 45 de ani, 84 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 80 au între 25 și 35 de ani, iar 77 sunt tineri sub 25 de ani .

În ceea ce privește mediul de rezidență, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 199 provin din mediul urban, iar 338 persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane, respectiv 184, au studii liceale, urmate de cele cu studii gimnaziale (166 de persoane). Alte 155 de persoane dintre cele încadrate în muncă au studii profesionale/arte și meserii, cinci persoane au studii postliceale, iar cei cu studii universitare sunt în număr de 22.

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Teleorman, 528 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Astfel, în luna ianuarie, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 1.227 persoane.

Pentru mai multe informații despre activitatea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Teleorman, perosanele interesate pot accesa www.teleorman.anofm.ro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.