Eveniment

Aproape 530 de persoane s-au vaccinat în prima zi a Maratonului Rapelului – 31 cu prima doză, 49 cu serul Johnson&Johnson

Prima zi a Maratonului Rapelului poate fi considerată un succes, având în vedere că 529 de persoane au trecut, vineri pragul Sălii Polivalente din Alexandria, cu toate că a fost zi lucrătoare.  Potrivit cifrelor oficiale, pe lângă cele 449 de persoane care s-au prezentat pentru rapel, alte 31 de persoane au ales să se imunizeze cu prima doză din serul produs de Pfizer BioNTech, în timp 49 de persoane s-au imunizat cu Johnson&Johnson, cu regim de administrare monodoză.

Spre deosebire de Maratonul Vaccinării, unde s-a imunizat numai cu serul Pfizer, la Maratonul Rapelului se vaccinează și cu serul Johnson&Johnson. De asemenea, în cazul în care vor fi persoane care vor dori să se imunizeze cu alt tip de ser, acestea vor fi îndrumate către centrele de vaccinare unde este disponibil tipul de vaccin solicitat

Toți cei care s-au vaccinat cu prima doză la Maratonul Vaccinării din perioada 14-16 mai, dar și celelalte persoane care nu au apucat până acum să se imunizeze împotriva noului coronavirus sau care s-au hotărât mai târziu să se vaccineze, o pot face, și sâmbătă, 5 iunie, și duminică, 6 iunie, la Maratonul Rapelului, care se desfășoară la Sala Polivalentă din Alexandria.

1.860 de persoane au trecut pragul Sălii Polivalente din Alexandria, în cele trei zile în care a fost organizat Maratonul de vaccinare, potrivit cifrelor oficiale. 498 de persoane au mers să se vaccineze împotriva COVID-19 vineri, 14 mai, alte 582 s-au prezentat la centrul de vaccinare sâmbătă, 15 mai, în timp ce duminică, 16 mai, au mers la vaccinare 780 de persoane.

Autoritățile amintesc faptul că vaccinarea este gratuită și voluntară, iar informații oficiale despre vaccinare se găsesc pe platforma națională despre vaccinarea COVID-19 – Rovaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.