Economie

Aproape 4300 de teleormăneni, încadraţi în muncă anul acesta

Potrivit datelor centralizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman, în primele 9 luni ale anului 2012, un număr de 10.511 persoane au beneficiat de măsurile active oferite de intituţie, reuşindu-se încadrarea în muncă a 4.298 dintre acestea. Astfel, au fost încadrate prin acordarea serviciilor de mediere a locurilor de muncă vacante 2.841 persoane; 636 persoane prin acordarea serviciilor de informare şi consiliere profesională; 48 persoane prin încadrarea ca urmare a absolvirii cursurilor de formare profesională; 432 persoane încadrate prin subvenţionarea locului de muncă; 220 persoane beneficiare de alocaţii pentru că s-au încadrat în muncă înainte de expirarea şomajului; 38 persoane încadrate prin stimularea mobilităţii forţei de muncă; 35 persoane încadrate prin încheierea contractului de solidaritate, conform Legii 116/2002; 48 absolvenţi încadraţi, beneficiari de prima de încadrare, conform art. 72(2), din Legea 76/2002.

Potrivit purtătorului de cuvânt al AJOFM Teleorman, Iuliana Bădica, programul de ocupare a fost proiectat astfel încât măsurile ce vor fi implementate să fie orientate către reprezentarea echilibrată a tuturor categoriilor de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, punându-se accent pe măsurile de mediere, de informare şi consiliere/orientare profesională, furnizarea de pachete personalizate de măsuri active de ocupare, precum şi consolidarea relaţiilor cu partenerii sociali.

Acesta a mai precizat că “în vederea creşterii şanselor de ocupare, AJOFM Teleorman asigură, gratuit, următoarele servicii: informare şi consiliere profesională; medierea muncii; formare profesională; stimularea mobilităţii forţei de muncă; bursa locurilor de muncă; caravana ocupării în mediul rural şi în comunităţile de etnie romă; completarea veniturilor salariale ale persoanelor care se încadrează în perioada când beneficiază de indemnizaţie de şomaj. Pentru informaţii suplimentare, privind măsurile active de ocupare, persoanele interesate se pot adresa, de luni până joi, între orele 8.00-16.30, şi vineri, între orele 8.00-14.00, Agenţiilor locale sau Punctelor de lucru, din raza de domiciliu sau pot accesa pagina web instituţiei www.teleorman.anofm.ro”. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.