Social

Aproape 400 de candidaţi au susţinut examenul de titularizare, în Teleorman

Peste 31.000 de candidaţi din întreaga ţară au susţinut, miercuri, 11 iulie, proba scrisă a examenului de titularizare, aceştia urmând să primească rezultatele marţi, 17 iulie.

Ministerul Educaţiei Naţionale anunţă că pentru susținerea acestei probe s-au înscris 31.052 de candidați, număr în creștere comparativ cu anul trecut (27.551 de candidaţi). La nivel naţional sunt disponibile peste 4.500 de posturi pentru angajare pe perioadă nedeterminată, dintre acestea 3.354 de posturi didactice/catedre vacante în mediul urban, iar alte 1.148 în mediul rural.

Candidații vor afla primele rezultate marți, 17 iulie, la sediile inspectoratelor şcolare şi pe site-ul titularizare.edu.ro. Cei nemulţumiţi de notele obţinute vor putea depune, în aceeaşi zi, contestații, la sediile inspectoratelor școlare județene, după afişarea rezultatelor, până la ora 21:00. Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul titularizare.edu.ro marţi, 24 iulie.

În Teleorman, concursul de titularizare s-a desfăşurat în două centre, ambele organizate în municipiul Alexandria, respectiv la Liceul Pedagogic „Mircea Scarlat” Alexandria şi la Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” Alexandria.

În cele două centre, au fost admişi la concurs 388 de candidaţi, dintre aceştia 312 fiind prezenţi. 76 de candidaţi au absentat de la examenul scris de marţi, 11 iulie, în timp ce alţi 51 s-au retras din concurs, potrivit prof. Alexandra Negrea, ISJ Teleorman.

Anul acesta, Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman a scos la concurs 14 posturi titularizabile, a mai precizat sursa citată. În listă sunt însă alte 1.174 de posturi vacante/rezervate complete şi incomplete, astfel că cei mai mulţi dintre candidaţii care vor promova acest concurs se vor mulţumi cu unul dintre posturile netitularizabile scoase la concurs. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.